За останню добу на Харківщині виявили 19 фактів порушення карантину

З’ясувалося, що населення не дотримується самоізоляції

В Харківській області з початку проведення превентивних заходів поліцейські склали 267 протоколів за порушення правил дотримання карантину. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

З них 19 фактів порушень виявили за минулу добу.

Так, повідомляється, що у Балаклійському районі двоє чоловіків порушили самоізоляцію. Вони нещодавно повернулися з-за кордону та підписали згоду на проведення протиепідемічних та профілактичних заходів. Проте, ігноруючи усі вимоги та заборони, перебували у громадських місцях.  

В Дергачівському районі правоохоронці притягли до адміністративної відповідальності 45-річного киянина та 38-річну харків’янку. Громадяни порушили строки самоізоляції та намагалися перетнути кордон через пункт пропуску "Гоптівка".                

Усього відносно працівників торгівлі поліцейські склали 159 адмінпротоколів. 73 порушення виявлені серед керівників торгових закладів та установ харчування. 9 адміністративних протоколів склали відносно перевізників, 11 – керівників підприємств, установ, організацій, 15 – відносно громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції.

Відносно порушників поліцейські склали протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає штраф для громадян - від 17 до 34 тисяч гривень і для посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень. Рішення про накладення адміністративних стягнень на порушників приймає суд.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині поліція перевіряє ринки. Правоохоронці проводять профілактичні бесіди з продавцями  та документують порушення правил карантину.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися