На Харківщині вірян не пустять до церкви на Великодню службу

Стало відомо, як в Харківській області святкуватимуть Великдень в умовах карантину

Зайти до церкви можна буде тільки по закінченню служби – харківська поліція розповіла правила святкування Великодня в умовах карантину. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у  Відділі комунікації поліції Харківської області.

Так, повідомляється, що на Великдень, 18-19 квітня, богослужіння проводитимуться у 130 храмах Харківської області. Вони проходитимуть при закритому храмі і без доступу вірян до приміщення.

"Перебування громадян під час богослужіння в приміщенні храму буде вважатися порушенням Постанови КМУ та карантинних норм, що потягне за собою адміністративні заходи у вигляді штрафу та опечатування храму", - йдеться у повідомленні.

А ось перебування на прилеглій до храму території дозволено. Проте парафіяни мають бути у захисній масці та  рукавичках і стояти на відстані двох метрів один від одного.

Після закінчення богослужіння церква може бути відчинена протягом дня для відвідування парафіянами. Однак одночасно в приміщенні можуть перебувати не більше двох осіб.

Крім того, під час карантину в храмах не будуть проводити хрещення, вінчання та інші обряди.

За порядком під час Великодня слідкуватимуть близько 400 працівників поліції та 160 військовослужбовців Нацгвардії. У поліції кажуть, що участь у святкових заходах можуть взяти близько 10 тисяч громадян.

Правоохоронці звернулися до населення з проханням дотримуватися вимог карантинних заходів та не порушувати встановлені законом обмеження і попередили, що патрулювання прилеглої до храмів території у дні святкових богослужінь буде проводитися у посиленому варіанті. 

Фото: glavcom.ua

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що станом на ранок, 10 квітня, в Харківській області 6 хворих на коронавірус. За останню добу зафіксували один новий випадок COVID-19.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися