У Харкові поліцейські можуть залишитися без житла

Наразі прокуратура Харкова подала позов до суду.

Прокуратура вимагає повернути землі біля Олексіївського лугопарку, що незаконно були передані у власність кооперативу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Керівником Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова подано позов до суду про скасування рішення органу місцевого самоврядування, скасування рішень про державну реєстрацію на земельні ділянки.

Встановлено, що у квітні 2019 року Харківською міською радою безоплатно надано у приватну власність житлово-будівельному кооперативу дві земельні ділянки по в'їзду Буковому поблизу Олексіївського лугопарку. Їх загальна площа складає 1,38 га, а вартість — майже 60 млн гривень.

Власниками земельної ділянки, виділеної за рахунок житлової та громадської забудови, стали п‘ятеро людей — всі вони співробітники поліції.

На земельних ділянках планувалось будівництво зблокованих будинків для поліцейських, які перебувають на черзі щодо поліпшення житлових умов в Харківській міській раді. Але більшість вказаних осіб не перебували на обліку в міській раді щодо поліпшення житлових умов та навіть не писали заяви про вступ до вищевказаного кооперативу.

Крім того, кооператив не є житлово-будівельним кооперативом в розумінні вимог глави 5 Житлового кодексу України та ст. 41 Земельного кодексу України. Вказаний кооператив фактично є обслуговуючим, його мета, порядок створення, організації та діяльності не відповідає вимогам житлово-будівельного кооперативу. Отже, члени кооперативу не мають права на поліпшення житлових умов.

Наразі Господарським судом Харківської області  відкрито провадження у справі.

s6Jlyf0cspKKvVsSyYeEEiqYw.jpg

BVcrdypw9aFSQ8JU70wq3IInQ.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові чули вибухи: куди впали російські ракети С-300 (ФОТО)

Російські ракети спричинили великі пожежі.

Учора ввечері харків’яни та мешканці області чули вибухи. Росіяни обстріляли ракетами один з населених пунктів області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенка.

Чиновник повідомив, що у Печенігах Чугуївського району впали російські ракети. За попередніми даними ракети С-300 вдалося збити нашим ППО. Все ж, за інформацією рятувальників, через обстріл у селищі сталися дві пожежі. За двома адресами горіла трава на загальній площі близько 200 кв.м. О 19:45 силами ДСНС пожежі були ліквідовані. За попередніми даними жертв та постраждалих не було.

Як повідомляють у Генштабі ЗСУ, за добу на Слобожанському напрямку обстрілів з танків та артилерії зазнали райони населених пунктів Уди, Ветеринарне, Стариця, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Амбарне, Бологівка, Дворічна, та Кам’янка Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник обороняється. Обстріляв райони населених пунктів Куп’янськ, Синьківка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Першотравневе, Харківської області.

Пожежі, що спричинені ворожими обстрілами трапились у Куп'янському та Чугуївському районах області. Учора о 08:10 у м. Куп’янську у квартирі житлової багатоповерхівки горіли домашні речі на площі 6 кв.м. На місці події працювали рятувальники 44-ї ДПРЧ, які загасили вогонь о 09:20. Також о 19:08 сталися пожежі у селищі Печеніги Чугуївського району.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися