На Харківщині госпіталізували 51 хворого на грип. Статистика

Фахівці кажуть про зниження рівня захворюваності

З початку епідемічного сезону в Харківській області на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції перехворіло 5,2% населення. Про це повідомляє Державна установа "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", передають "Коментарі. Харків".

Всього на грип та ГРВІ захворіло 136 996 людей, з них майже 83 тисячі – діти до 17 років.

Зараз фахівці кажуть про зниження захворюваності, воно відбувається вже четвертий тиждень поспіль. Так, повідомляється, що минулого тижня у порівнянні з попереднім відбулось зниження показника захворюваності майже на 23%. Захворіло 1862 людей, близько третини з них – діти.

Рівень захворюваності на Харківщині характеризують як низький. Показник захворюваності становить 70,60 на 100 тисяч населення. Це  нижче показника епідемічного порогу на 83,4%.

При цьому, рівень власного епідемічного порогу перевищений у Первомайському районі (на 12,6%). Там спостерігається найвищий показник захворюваності в області - 256,85 на 100 тисяч населення. Найменше хворіють у Золочівському районі – 11,88 на 100 тисяч населення.

Минулого тижня госпіталізували до медзакладів 51 хворого, з них 25 – діти.

У лабцентрі прогнозують подальше зменшення кількості хворих на грип.

Фото: slovoidilo.ua

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що за останню добу в Харківській області 10 нових підозр на COVID-19 та 3 підтверджених випадки захворювання на коронавірус.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися