Великдень на Харківщині: за порядком стежитимуть більше тисячі поліцейських та військових

В поліції очікують, що до храмів підуть близько 25 тисяч мешканців Харківської області

18-19 квітня у Харкові та області Великодні богослужіння пройдуть у 298 храмах. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у   Відділі комунікації поліції Харківської області.

За даними правоохоронців, у цих заходах візьмуть близько 25 тисяч громадян. До забезпечення правопорядку будуть залучені близько 950 працівників поліції та 160 військовослужбовців Нацгвардії. 

"Щоб мінімізувати можливі порушення карантинних обмежень під час релігійних заходів, богослужіння будуть проводитися при закритому храмі без доступу людей до приміщень будівлі. Перебування громадян під час богослужіння в приміщенні храму буде вважатися порушенням постанови КМУ та карантинних норм, що потягне за собою адміністративні заходи у вигляді штрафу та опечатування храму", -йдеться у повідомленні.

Проте зазначається, що перебування на прилеглої до храму території дозволено. Однак з дотриманням вимог постанови КМУ. Віряни мають бути у захисній масці та  рукавичках і знаходитися один від одного на відстані двох метрів.

Для відвідання церкви відкриють після закінчення богослужіння. В приміщенні одночасно може перебувати на більше двох осіб.

Правоохоронці звернулися до населення з проханням дотримуватися вимог карантинних заходів та не порушувати встановлені законом обмеження і повідомили, що патрулювання прилеглої до храмів території у дні святкових богослужінь буде проводитися у посиленому варіанті.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що за останню добу в Харківській області зафіксували 15 нових випадків коронавірусу. Всього, станом на ранок, 16 квітня, на Харківщині зафіксовано 40 випадків COVID-19.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися