У Харкові з автомийки хочуть стягнути 350 тисяч гривень: що порушив власник

Місцевий бюджет може поповнитися на 350 тисяч гривень.

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Київської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради до фізичної особи-підприємця про стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що за фізичною особою-підприємцем зареєстровано право власності на нежитлову будівлю площею понад 290 кв. м, розташовану по вул. Ковпака Сидора в Харкові. Однак право власності на земельну ділянку, на якій знаходиться ця будівля, зареєстровано за підприємцем лише у 2021 році, після укладення відповідного договору купівлі-продажу між ним та Харківською міською радою.

Отже, у період з грудня 2019 по серпень 2020 року підприємець використовував цю земельну ділянку незаконно, без виникнення права власності/користування та без державної реєстрації цих прав у відповідності до ст.ст. 125, 126 Земельного кодексу України. Орендна плата за користування землею у цей час відповідачем теж не сплачувалась, у результаті чого місцевому бюджету завдано збитків на суму майже 350 тис. грн.

Ці порушення стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду, який задоволено. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що зі світлом у Харкові та області станом на сьогодні

У Харківській області перевищені ліміти споживання електроенергії, через що графіки планових відключень не діють. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

В енергокомпанії повідомляють, що внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. Атака росіян 26 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком об’єктам високовольтної мережі.

В енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності.

Вже зараз Диспетчерський центр бачить перевищення лімітів у десяти областях, через що застосовуються аварійні відключення у Харківській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Київській, Черкаській, Житомирській, Волинській, Львівській, Рівненській областях. Упродовж доби можливі аварійні відключення і в інших областях.

"Триває відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час вчорашньої масованої атаки. "Укренерго", виробники електроенергії та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Однак після кожної наступної атаки росіян по енергетичній інфраструктурі відновлення стає все складнішим та триває довше", –зазначають в енергокомпанії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися