В одному з районів Харкова запрацювала котельня після реконструкції: де налагодиться опалення

Котельню відновили за проектом Світового банку.

Котельня в Індустріальному районі, яка цього року була повністю реконструйована за проєктом Світового банку, почала працювати на повну потужність. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили 1 лютого в КП "Харківські теплові мережі", нові котли, система водопідготовки та насоси з частотним регулюванням – все керується автоматикою. Котельня забезпечує теплом та гарячою водою 40 житлових будинків, одну школу та два дитячі садки. Завдяки повній реконструкції вона може працювати автономно від генератора потужністю 300 кіловат.

Від старої котельні, яку почали демонтувати ще 2021 року, залишилися лише стіни та конструктив. У підсобних приміщеннях для комфорту персоналу обладнали роздягальні та душові.

У найближчих планах теплоенергетиків у цьому мікрорайоні – довести до нових стандартів внутрішньобудинкові та квартальні мережі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як повернути переплату за газ мешканцям Харківської області: інструкція

У Харківській області через те, що відбувається інтеграція АТ "Харківгаз" до групи НАК "Нафтогаз України", виникають деякі зміни для користувачів природного газу. Так, відбулися зміни в передачі показань лічильників газу. Крім того, є можливість повернути переплату за газ абонентам, на рахунках яких така переплата є.

Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації у відповіді на журналістський запит "Коментарів. Харків".

Як повідомили у ХОВА, інтеграція АТ "Харківгаз" до групи НАК "Нафтогаз України" відбувається відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 травня 2022 року № 429-р.

Проте АТ "Харківгаз" залишається Оператором ГРМ на території Харківської області та продовжує забезпечувати безаварійну і безперебійну роботу газових мереж, а також відновлювати пошкоджену ворогом інфраструктуру в деокупованих громадах.

Особові рахунки клієнтів та банківські реквізити АТ "Харківгаз" для оплати розподілу газу не змінились.

Для повернення суми переплати споживачу необхідно надати відповідну заяву та уточнюючі первинні документи Укрпоштою на адресу: 61093, м. Харків, вул. Болбочана Петра, 54 або надіслати на електронну адресу ТОВ "ХАРКІВГАЗ ЗБУТ" [email protected], а саме:

- копію паспорта з відміткою "копія вірна";

- копію ідентифікаційного коду з відміткою "копія вірна";

- копії сплачених квитанцій або банківських виписок з відміткою банку "копія вірна";

- підтвердження банківською установою про те, що картковий рахунок відкрито на ім’я платника.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися