Харківську ОДА знову викрили у неправдивій інформації (документ)

В ХОДА затвердили план формування ОТГ Харківської області, який не влаштував багато районів та територіальних громад

Харківська облдержадміністрація на чолі з Олексієм Кучером в черговий раз "сіла в калюжу". Цього разу приводом став затверджений напередодні Кабміном План формування ОТГ області.

Як стало відомо "Коментарям", цей план викликав хвилю претензій з боку багатьох районів і громад Харківщини через те, що раніше ХОДА їм обіцяли інше формування громад. У Кучера поспішили виправдатися, мовляв, Кабміну подавали іншу пропозицію. Про це, зокрема, писало видання Kharkiv Today, посилаючись на коментар експерта з питань децентралізації та місцевого розвитку Діани Баринової.

За її словами, ввечері 16 квітня заступник голови Харківської облдержадміністрації Тарас Пастух екстрено провів онлайн-зустріч з головами місцевих рад, щодо яких виникли питання, за участю народних депутатів Олексія Красова та Дмитра Мікіші.

"Всі висловили свої позиції. Тарас Пастух наголосив, що ОДА подавала в Кабмін зовсім інший варіант Перспективного плану, і це скоріше за все помилка, адже офіційного тексту ніхто поки не бачив. Разом з тим запевнив, що облдержадміністрація звернеться письмово у Мінрегіон і Кабмін для врегулювання цього питання", - повідомила Баринова.

Разом з тим експерт і ХОДА замовчують той факт, що Кабмін ніколи не затверджує свої постанови без погодження з відповідними облдержадміністраціями. На це, до речі, вказав телеграм-канал "Слобожанський ліфтер".

"Звичайно ж, Харківська адміністрація погодила цю постанову. Причому без зауважень! Також ОДА погодила і скасування всіх попередніх варіантів подібних постанов. Тобто всі, абсолютно всі (!), рішення Кабміну були узгоджені з ОДА. А далі сталося те, що сталося. ОДА, злякавшись напору районів, почала брехати", - сказано в публікації.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися