Що у Харкові збираються зробити з річками

У Харкові відновлять первісне призначення міських річок

У Харкові планують відновити первісне призначення міських річок як комунікацій та природних артерій.

Про це 3 лютого на пресзустрічі з пропозицій щодо внесення змін у новий Генеральний план міста Харкова повідомив міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міськради.

Мер нагадав, що у Харкові є чотири річки, які мають різні ширину та набережні.

Також мер зазначив, що завдяки редизайну трьох обраних річкових ділянок, Харків отримає стратегію перетворення своїх річок на високоякісні громадські простори, які будуть служити екологічними коридорами, просуваючи стратегію пішохідного та велосипедного руху в місті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Розраховуємо, що після перемоги у Харкові проживатиме близько двох з половиною мільйона людей – Терехов

Оновлюючи Генеральний план розвитку Харкова, фахівці розраховують, що чисельність міста складатиме від 2 до 2,5 мільйона мешканців.

Про це 3 лютого на пресзустрічі з пропозицій щодо внесення змін у Генплан повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міськради.

"Ми усі впевнені у нашій перемозі. Харків – дуже знакове місто для України, Європи і всього світу. Тому ми розраховуємо на чисельність у два – два з половиною мільйони мешканців міста Харкова разом зі студентами, які будуть навчатися у наших вишах та технікумах. Можливо, з часом буде ще більше", - зазначив мер.

Своєю чергою британський архітектор Норман Фостер зауважив, що після пережитих випробувань місто має стати ще сильнішим та привабливішим.

"Історично, у минулому, в часи кризи люди, звичайно ж, тікали з міст. Але уроки історії показують, що місто завжди відроджується з кризи, будь то хвилі катастрофи, такі як війна, пандемія, природні катаклізми. Але місто завжди відновлюється, стає краще, сильніше. І це ми і обговорюємо, створюючи Генеральний план. Тому що очікуємо, що місто в майбутньому стане кращим, більш привабливим, стане соціальним магнітом, який буде спонукати людей повертатися", - зазначив Норман Фостер.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися