У підприємця Харкова забирають приватизовані приміщення: що сталося

Договір купівлі-продажу був укладений з порушеннями.

Прокуратура в судовому порядку зобов’язала підприємця повернути незаконно набуті приміщення вартістю 1,5 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Суд задовольнив позов Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави про скасування незаконного рішення органу місцевого самоврядування та витребування нерухомого майна на користь Харківської міської територіальної громади.

Встановлено, що в 2013 році між Харківською міською радою та фізичною особою-підприємцем укладено договір оренди підвальних нежитлових приміщень, розташованих по вул. Чичибабіна в Харкові.

У подальшому підприємець звернувся до Управління комунального майна та приватизації Харківської міської ради з листом про надання дозволу на приватизацію орендованого майна шляхом викупу, однак при цьому не надав жодних документів, які б надавали таке право.

У 2018 році між ХМР та підприємцем укладено договір купівлі-продажу, відповідно до якого у власність ФОП перейшли вказані приміщення.

Прокуратурою встановлено, що процедуру приватизації проведено із порушенням вимог законодавства. Продаж майна мав бути проведений шляхом аукціону або конкурсу. Продаж міг бути проведений шляхом викупу виключно за умови здійснення орендарем поліпшення орендованого майна, яке неможливо відокремити від відповідного об’єкта без завдання йому шкоди, в розмірі не менш як 25 відсотків ринкової вартості майна. Але підприємець жодних поліпшень орендованого майна за період перебування нежитлових приміщень у нього в оренді по день подачі заяви до ХМР для викупу не здійснив.

Рішенням Господарського суду Харківської області позов окружної прокуратури задоволено. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У п'ятницю буде припинено рух однією з вулиць: як проїхати

Рух трамваїв по вул. Полтавський Шлях та вул. Залютинській, на ділянці від вул. Євгена Котляра до розворотного кола "Залютине", буде припинено з 10:00 до 12:00 10 лютого. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міської ради.

Як повідомили у Департаменті інфраструктури, це пов’язано з необхідністю виконання АТ "Харківобленерго" ремонтних робіт на підстанції.

У цей час трамвай №3 курсуватиме наступним чином: розворотне коло "Новожанове" - вул. Москалівська - вул. Гольдбергівська - пров. Рибасівський - вул. Греківська - вул. Університетська - пл. Павлівська - пл. Сергїївська - вул. Полтавський Шлях - вул. Євгена Котляра - розворотне коло "Південний вокзал".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися