В одному з районів Харкова провели рейди: що трапилося

Фахівці нагадали містянам правила пожежної безпеки у побуті

У понеділок, 13 лютого, рятувальники Відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Новобаварському району Харківської міської територіальної громади провели профілактичний рейд серед мешканців житлового масиву Баварія. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. Мета рейду - запобігти виникненню пожеж та інших надзвичайних ситуацій в період опалювального сезону. 

Спеціалісти ДСНС провели профілактичні бесіди з громадянами у гуртожитках та на вулицях, вручили плакати та листівки з правилами безпеки. Фахівці нагадали містянам правила пожежної безпеки у побуті, розповіли, що робити у разі виникнення пожеж, надзвичайних ситуацій, у разі виявлення вибухонебезпечних предметів тощо.

Також спеціалісти наголосили на необхідності дотримуватися правил користування приладами опалення, зокрема обігрівачами, пічним, газовим й електричним обладнанням та устаткуванням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як жителям Харківської області підготуватися до евакуації. Зі звільнених громад Харківської області з 10 вересня евакуювали 23 138 людей, із них розселили – 3 545. Проведення евакуації в регіоні узгоджує волонтерська організація Координаційний гуманітарний центр у співпраці з Департаментом цивільного захисту Харківської ОВА.  Наразі евакуацію проводять з трьох ключових напрямків – Куп'янської,  Дворічанської та Вовчанської територіальних громад. Там, за інформацією ХОВА, посилилися ворожі обстріли.

Щоб евакуюватися з небезпечних районів Харківської області, потрібно звернутися за телефонами гарячих ліній” чи заповнити відповідну форму.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися