«Нам зараз потрібно економити кожну копійку», – Ігор Терехов

Харківська міська рада підпише меморандум з Харківським антикорупційним центром.

Рішення про організацію діяльності комунального підприємства "Централізована закупівельна організація Харківської міської ради" було ухвалене 28 лютого на позачерговій сесії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Міський голова Ігор Терехов підкреслив, що діяльність комунального підприємства має антикорупційну спрямованість. Зокрема, для посилення контролю за діяльністю підприємства буде підписаний меморандум про співпрацю з Харківським антикорупційним центром.

"Моя головна мета, щоб все було прозоро!" - наголосив мер.

Також він зазначив, що централізовані закупівлі дозволять зекономити кошти міського бюджету.

"Коли буде великий опт, матимемо знижку. Дохідна частина зараз знижується. Є виклики, з якими ми постійно зіштовхуємося. Це ремонт, відновлення зруйнованих житлових будинків, транспорт і так далі. Тому нам зараз потрібно економити кожну копійку", - наголосив міський голова.

Робота нового КП "Централізована закупівельна організація Харківської міської ради" дозволить оптимізувати бюджет міста.

За словами Терехова, харківські підприємства, особливо ті, які здійснюють діяльність з забезпечення життєдіяльності міста, здійснюватимуть закупівлі тільки через нове КП. Це дозволить економити бюджетні кошти та знизити корупційні ризики.

"Зниження корупційних ризиків - це основна мета роботи цього підприємства. Тому ми оптимізуємо бюджет. Впевнений, що буде значна економія для міського бюджету, і вже за кілька місяців побачимо конкретний результат", - зазначив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові виділили мільйони на ремонт будинків після обстрілів

Рішенням позачергової сесії Харківської міської ради 28 лютого були внесені зміни до бюджету Харківської міської територіальної громади на 2023 рік. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Як повідомили у Департаменті бюджету і фінансів, це пов'язано з надходженням субвенції на здійснення переданих видатків у сфері освіти в сумі 76,2 млн грн.

За рахунок вільного залишку бюджетних коштів та перерозподілу раніше затверджених бюджетних призначень планується збільшити видатки на відновлення житлового фонду (після обстрілів) на 150 млн грн, поточний та капітальний ремонт внутрішньобудинкових систем теплопостачання та постачання холодної і гарячої води - на 110 млн грн, реконструкцію та капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі - на 40 млн грн, забезпечення безперебійного функціонування комунальних підприємств та установ - на 105,5 млн грн.

Також 31,5 млн грн планується спрямувати на фінансування військових частин у рамках "Комплексної Програми розвитку цивільного захисту, підвищення рівня громадської безпеки та забезпечення заходів щодо підготовки територіальної оборони Харківської міської територіальної громади на 2018-2025 роки".



Алексанр

1 березня 2023, 14:03

Открой Кисет - достань копейку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися