Шість мільйонів без тендерів: як під Харковом ремонтують дороги

Жоден з договорів не був проведений через електронну систему закупівель.

Виконавчий комітет Люботинської міської ради Харківської області уклав понад десять договорів щодо проведення поточного ремонту доріг з ТОВ “Легіонбуд” на загальну суму майже 6 мільйонів гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Про такі договори стало відомо під час моніторингу сайту “Прозорро”. Всі вони були укладені без використання електронної системи закупівель.

Найбільша угода стосувалася ремонту вулиці Слобожанської. Вартість робіт оцінили в 1,2 мільйона гривень. До закупівлі завантажений кошторис, в якому ціна відсіву складає 2290 гривень за кубічний метр, асфальтобетонної суміші тип Б марки 1 за ціною 5943 гривень за одну тонну та вартістю щебеню – 2438 за один кубічний метр.

До переліку вулиць, де мають виконати поточний ремонт, увійшли (ХАЦ приводить назви вулиць так, як вони вказані у документації): Тарасівська, Шмідта, Дмитрівська, Данилевського, Люботинська, Травнева, Челюскіна, Шумицького, Караванська, Злагоди, Першотравнева, Полтавський Шлях, Шевченко, Кооперативна, Деповська, Громова, Табірна.

Раніше ХАЦ писав про фірму “Легіонбуд” та пов’язані компанії, які без тендерів отримувалипідряди на ремонти доріг за завищеними цінами.

Зараз фірма записана на Євгенія Чаплигіна, а директором є Поліхрон Харациді.

Восени ця фірма отримала підряд на ремонт об’їзної дороги у Краснокутську. Тоді ціни на асфальтобетонну суміш та щебінь були вище, ніж зараз у Люботині. Зокрема, за рахунок того, що транспортна складова виявилась вище за саму ціну щебню.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові припинять рух деякого транспорту 3 та 6 березня

Трамваї №16 та 27 тимчасово курсуватимуть іншими маршрутами

Рух трамваїв на вул. Академіка Павлова, на ділянці від пров. Салтівського до вул. Героїв Праці, буде припинений з 9:00 до 15:00 3 та 6 березня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили у Департаменті інфраструктури, це пов’язано з ремонтом трамвайної колії.

У цей час трамваї курсуватимуть так:

№16, 16А: розворотне коло "Салтівське" - пр. Тракторобудівників - вул. Героїв Праці - вул. Шевченка - вул. Мойсеївська - вул. Віринська - в’їзд Семиградський - вул. Академіка Павлова - пр. Героїв Харкова - вул. Кошкіна - вул. Плеханівська - парк Машинобудівників;

№27: розворотне коло "Салтівське" - пр. Тракторобудівників - вул. Героїв Праці - вул. Шевченка - вул. Мойсеївська - вул. Віринська - в’їзд Семиградський - вул. Академіка Павлова - пр. Героїв Харкова - пл. Захисників України - вул. Молочна - вул. Гольдбергівська - вул. Москалівська - розворотне коло "Новожанове".

Обстріл Харківщини на 3 березня: атаки противника успіхів не мають

Розпочалася триста сімдесят третя доба російського широкомасштабного вторгнення. На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках минулої доби наші воїни відбили понад 85 атак противника. Загроза завдання ворогом ракетних ударів є значною по всій території України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Протягом минулої доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів 18 населених пунктів Харківської області. Серед них Красне, Глибоке, Веселе, Вовчанськ, Огірцеве, Стрілеча. 

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області, успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли неподалік 20 населених пунктів. Це, зокрема, Дворічна, Лиман Перший, Петропавлівка, Куп’янськ Харківської області.



Алексанр

4 березня 2023, 14:18

Директором является Полихрон Харациди. Какие еще нужны комментарии?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися