Обстріл Харківщини на 3 березня: атаки противника успіхів не мають

Окупанти ведуть постійні обстріли населених пунктів області.

Розпочалася триста сімдесят третя доба російського широкомасштабного вторгнення. На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках минулої доби наші воїни відбили понад 85 атак противника. Загроза завдання ворогом ракетних ударів є значною по всій території України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Протягом минулої доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів 18 населених пунктів Харківської області. Серед них Красне, Глибоке, Веселе, Вовчанськ, Огірцеве, Стрілеча. 

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області, успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли неподалік 20 населених пунктів. Це, зокрема, Дворічна, Лиман Перший, Петропавлівка, Куп’янськ Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Наступ на Харків не готується – Інститут вивчення війни

Наразі російські окупаційні війська зосереджують свої дії на сході Харківщини.

Основна мета російських військ на думку Інституту вивчення війни ( ISW ) - захопити частину Луганської області, що залишилася, і продовжити наступальні операції в східній частині Харківської області і північній частині Донецької області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ISW.

"Російські війська зміцнюють позиції на державному кордоні у Білгородській області. 1 березня Генштаб України повідомив, що російські сили перекинули інженерне обладнання та встановлюють протитанкові міни в Новобудівці Другій та Горьківському Білгородській області — приблизно за 47 км на північний захід від Харкова. Генштаб України не зафіксував формування російських військ наступальних угруповань на північному напрямку Харківської області, і такі укріплення також вказують на те, що російські війська не готуються до відновлення наступальних дій у цьому районі", – йдеться в аналітиці ISW.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися