У Харкові захисні костюми для медперсоналу закупають за завищеними цінами

Проаналізувавши дані з системи ProZorro виявилося, що в Харкові захисні костюми купують з двократною переплатою

У Харкові міська клінічна лікарня швидкої і невідкладної медичної допомоги закупила захисні комбінезони вдвічі дорожче, ніж медичні заклади в інших містах України. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Про це стало відомо з системи публічних закупівель "ProZorro".

Так, медичний заклад 17 квітня уклав договір з ТОВ "МК Медгрупп" на поставку комбінезонів та респіраторів на загальну суму 699,9 тисяч гривень. Поставку мають завершити до 30 квітня.

Лікарня має отримати 1047 комбінезонів з нетканого матеріалу по 420 гривень за штуку, 200 захисних комбінезонів по 550 гривень за одиницю та 1001 респіратор "Спектр-3" FFP3D по 150 гривень за штуку.

При цьому, у ХАЦ наголошують, що в інтеренті захисні комбінезони можна вільно придбати по 169 гривень за штуку. Крім того, наприклад, у лікарні Київській області медичні захисні комбінезони купують по ціні від 160 до 190 гривень за одиницю, Дніпропетровський лабораторний центр придбав захисні комбінезони по 210 гривень за штуку, а пологовий будинок у Вінниці - по 200 гривень за одиницю.

Також у ХАЦ нагадали, що Харківська міська лікарня №13, де на коронавірус захворів медперсонал, теж купує захисні комбінезони з двократною переплатою.

Головне фото: Tairo Lutter

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що станом на ранок, 23 квітня, в Харківській області лабораторно підтвердили 18 випадків  захворювання на коронавірус у медичних працівників. Серед захворілих лікарі, фельдшери, медичні сестри, санітари та інші медичні працівники.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися