У Харкові заарештували права двох підприємців

Загальна частка підприємців у статутних капіталах складає майже три мільйони гривень.

За клопотаннями прокуратури арештовано корпоративні права двох громадян РФ, які є власниками підприємств у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України.)

За даними слідства, батько та син — громадяни РФ — є співзасновниками харківського підприємства, що спеціалізується на виробництві готових текстильних виробів. Їх загальна частка у статутному капіталі складає 1 млн гривень.

Крім того, батько є засновником ще одного підприємства у Харкові, що займається оптовою торгівлею деталями та приладдям для автотранспортних засобів. Його частка у статутному капіталі становить 70 %, що у грошовому еквіваленті дорівнює 1 820 000 гривень.

Під час проведення досудового розслідування правоохоронцями встановлено значний ризик прийняття рішень керівництвом підприємств у провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором.

Прокурор обласної прокуратури звернувся до суду з клопотаннями по арешт корпоративних прав двох громадян РФ на загальну суму 2 820 000 гривень.

Київський районний суд м. Харкова задовольнив клопотання прокурора.

Наразі триває передача арештованих корпоративних прав  в управління АРМА.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’янам нагадали, коли обов’язково потрібно передавати показання лічильників газу

Чи потрібно передавати показання лічильника якщо у будинку ніхто тимчасово не мешкає? Таке питання дуже часто надходить до АТ "Харківгаз". У газовій компанії роз’яснили, чому мешканцям Харкова та області рекомендовано подавати показання щомісяця, інформують "Коментарі. Харків".

Відповідно до умов Кодексу ГРМ, споживачі природного газу з 1 по 5 число кожного місяця передають Оператору ГРМ показання газових лічильників. Якщо споживач не передав показання, споживачу нараховуються планові обсяги споживання газу.

"Тому рекомендуємо нашим клієнтам, за відсутністю споживання газу у домоволодінні, інформувати АТ "Харківгаз" про нульове використання газу шляхом щомісячної передачі попередніх показань лічильника", – зазначають в АТ "Харківгаз".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися