У Харкові стартувало голосування з перейменування вулиць

У місті пропонують присвоїти низці топонімів імена загиблих захисників та видатних українців

Харків’ян запрошують долучитися до обговорення щодо присвоєння топонімам імен загиблих захисників України та видатних українців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Мова йде про перейменування чотирьох вулиць та присвоєння імені одному скверу. Обговорення проводитиметься у формі електронної консультації на сайті Харківської міської ради.

Зокрема, вул. Плеханівську пропонують перейменувати на вул. Георгія Тарасенка, вул. Державінську – на вул. Дмитра Коцюбайла, вул. Броненосця "Потьомкін" – на вул. Олега Громадського, вул. Студентську – на вул. Василя Тація, а скверу на вул. Конторській (навпроти будинку №5) пропонують дати ім’я Влади Черних.

Детальніше ознайомитися з пакетом пропозицій та долучитися до обговорення можна за посиланням

Також подати свою пропозицію щодо перейменування топонімів можна, надіславши листа за адресою: пл. Конституції, 7; електронною поштою: [email protected] або за тел.: (057) 760-73-69. Строк подання пропозицій – до 28 квітня включно.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ірина Верещук: "Люди на Харківщині мають розпочати нормальне життя"

Для стабілізації безпекової ситуації мають прискорити процес гуманітарного розмінування на Харківщині.

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася нарада щодо гуманітарного розмінування на деокупованих територіях Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції України.

Харківщина – одна з найбільш замінованих областей. Відомо, що в понад 400 населених пунктах через замінування безпекова ситуація досі залишається нестабільною. Під час наради обговорили питання прискорення процесу гуманітарного розмінування регіону. Це дасть змогу зберегти життя і здоров’я людей та відновити повноцінну роботу усіх критично важливих сфер.

Так, гостро стоїть питання розмінування сільськогосподарських земель. Адже вже розпочинаються польові роботи. Наразі Національний орган з питань протимінної діяльності затвердив план заходів із такого розмінування.

В Україні площа забруднених вибухівкою земель дуже велика. Саме тому Мінреінтеграції продовжує залучати до розмінування міжнародних партнерів, які вже найближчим часом нададуть допомогу вибухотехнікам ДСНС і МВС.

"Вирішення цих питань є надважливим, воно забезпечить на звільнених територіях стабільну безпекову ситуацію та дасть можливість передусім відновити критичну інфраструктуру. Маємо прискорити цей процес на Харківщині, щоб якнайшвидше люди розпочали нормальне життя", – наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися