У Харківській області перевіряють місця проживання переселенців

Місця проживання переселенців перевіряють на дотримання санітарних та епідемічних вимог.

У Харківській області спеціалісти Богодухівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області проводять моніторингові відвідування місць тимчасового перебування людей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію відомства.

Зокрема, на території Краснокутської громади разом із представниками селищної ради перевіряється дотримання "Мінімальних вимог щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування осіб, які вимушені покинути місця постійного проживання у зв’язку з військовою агресією російської федерації", проводяться бесіди та розповсюджуються пам’ятки щодо профілактики інфекційних захворювань.

Житлові зони забезпечені ліжками, постільними комплектами (матраци, постільна білизна, подушки, ковдри), приліжковими тумбочками, стільцями, телевізором, належним освітленням (природнім та штучним).

Приміщення для харчування забезпечене необхідним обладнанням: столи для приготування їжі й харчування, мікрохвильова піч, холодильник, столовий і кухонний посуд. Зберігання харчових продуктів відповідає нормам і вимогам санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності й окремих показників якості харчових продуктів.

Питна вода в місці тимчасового перебування відповідає вимогам Державних санітарних норм та правил. Для підігріву води громада придбала бойлер. Постачання води питної та для санітарних потреб на одну людину на добу відповідає вимогам, забезпечено запас бутильованої води на випадок відсутності централізованого водопостачання.

Убиральня й кімната для гігієни забезпечені рідким милом, пральним порошком, антисептиками, паперовими рушниками, облаштованим місцем для обробки рук антисептиком.

Санітарно-технічний стан приміщень задовільний. Засоби для санітарної обробки приміщень у достатній кількості, зберігання упорядковане, виділено спеціальне місце. Миючі й дезінфікуючі засоби в наявності та в достатній кількості.

Забезпечено взаємодію із закладом охорони здоров’я – амбулаторією загальної практики сімейної медицини, яка надає медичну допомогу за потреби.

Тимчасовим прихистком у Краснокутській громаді від початку повномасштабного вторгнення  скористалися 197 людей, які вимушені були покинути свої домівки. Наразі облаштувалися й мешкають у громаді – 16.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 1 квітня: які населені пункти під вогнем ворога

Розпочалася чотириста друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.  Протягом минулої доби противник завдав 5 ракетних та 16 авіаційних  ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

31 березня російська федерація завдала чергового ракетного удару по цивільних об’єктах, застосувавши балістичні ракети.

Для авіаударів противник також задіяв 6 ударних БпЛА типу "Шахед-136". Проте, усі вони були знищені нашими захисниками.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Ветеринарне, Гоптівка, Стрілеча, Глибоке, Нескучне, Бочкове і Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти, що поряд з лінією бойового зіткнення: Кам’янка, Фиголівка, Масютівка, Синьківка, Крохмальне Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися