Вулиця Дмитра «Да Вінчі»: у Харкові тривають громадські обговорення

В електронному форматі тривають громадські обговорення щодо присвоєння імен Героїв України вулицям Харкова.

У Харкові походять громадські обговорення щодо присвоєння імені Коцюбайла Дмитра шляхом перейменування вулиці Державінської у місті Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Інформаційні повідомлення про проведення громадського обговорення у формі електронної консультації з питання присвоєння імен загиблих захисників України та видатних українців вулицям та скверам в місті Харкові розміщені на сайті міськради.

За питання присвоєння імені загиблого захисника України Коцюбайла Дмитра шляхом перейменування вулиці Державінської у місті Харкові проголосували 2470 людей (99% - за, 1% - проти).

Коцюбайло Дмитро Іванович народився 1 листопада 1995 року в с. Задністрянське Івано-Франківської області. Закінчив Бовшівську загальноосвітню школу, Івано-Франківський професійний будівельний ліцей.

У 2014 році пішов добровольцем захищати Україну від російських загарбників та очолив взвод.

У 2015 році – роту добровольців.

У 2016 році призначений командиром 1-ї окремої штурмової роти "Вовки Да Вінчі" добровольчого українського корпусу "Правий сектор".

Підрозділ під його командуванням брав участь у звільненні населених пунктів Піски, Карлівка, Авдіївка Донецької області, у боях під Степанівкою, Старогнатівкою, Савур-Могилою.

У 2022 році роту "Вовки Да Вінчі" було переформатовано у 1-й механізований батальйон у складі 67-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України. Повномасштабне вторгнення рота "Вовки Да Вінчі" зустріла поблизу м. Щастя Луганської області.

7 березня 2023 року Дмитро Коцюбайло загинув у Бахмуті, отримавши осколкове поранення шиї.

10 березня віддати останню шану Да Вінчі в Києві прийшли Президент України Володимир Зеленський, міністр оборони Олексій Резніков, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, голова Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, бригадні генерали.

Указом Президента України від 30 листопада 2021 року № 608/2021 за мужність, виявлену під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України Коцюбайлу Дмитру Івановичу було присвоєно звання "Герой України" та нагороджено орденом "Золота Зірка". Да Вінчі став першим бійцем добровольчого підрозділу, який за життя отримав найвищу державну нагороду.

Указом Президента України від 9 березня 2023 року № 142/2023 за визначні особисті заслуги під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу, вірність військовій присязі Коцюбайла Дмитра Івановича нагороджено відзнакою Президента України "Хрест бойових заслуг" (посмертно).

У 2017 році присвоєно звання "Народний Герой України".

Необхідність громадського обговорення обумовлена потребою вшанування загиблих захисників міста Харкова, видатних українців, чисельними зверненнями юридичних осіб, громадських організацій та харків’ян.

Організатором громадського обговорення є Харківський міський голова.

Пропозиції щодо присвоєння імен фізичних осіб внесені юридичними особами, громадськими організаціями та мешканцями міста Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 1 квітня: які населені пункти під вогнем ворога

Розпочалася чотириста друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.  Протягом минулої доби противник завдав 5 ракетних та 16 авіаційних  ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

31 березня російська федерація завдала чергового ракетного удару по цивільних об’єктах, застосувавши балістичні ракети.

Для авіаударів противник також задіяв 6 ударних БпЛА типу "Шахед-136". Проте, усі вони були знищені нашими захисниками.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Ветеринарне, Гоптівка, Стрілеча, Глибоке, Нескучне, Бочкове і Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти, що поряд з лінією бойового зіткнення: Кам’янка, Фиголівка, Масютівка, Синьківка, Крохмальне Харківської області.



Вовова

5 квітня 2023, 20:31

Кто он такой для Харькова???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися