«Навіть не відписка»: депутат облради просить перейменувати станцію метро у Харкові

Станцію метро «Південний вокзал» хочуть перейменувати в рамках дерсифікації/декомунізації.

Галина Куц звернулася до мера Харкова з проханням перейменувати станцію метрополітену "Південний вокзал". Депутат зазначає, що відповідь чекала більше зазначеного законом терміну, і отримала "навіть не відписку". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на публікацію депутата Куц у Фейсбук.

Депутатське звернення Галина Куц надіслала меру Харкова 23 лютого 2023 року з таким проханням: "З метою позбавлення від колонізаційних топонімів часів СРСР ініціювати процес деколонізації стосовно назви станції метро "Південний вокзал" у Харкові шляхом її перейменування (як варіант – "Вокзальна")".

"Обґрунтувала це прохання тим, що вже й сама Укрзалізниця розпочала програму "Залізна українізація", що має на меті повністю позбутися імперських та російських назв. Тому й назва філії "Південна залізниця" (з центром у Харкові) відходить у небуття.

Тим більше, незрозуміло, чому головний вокзал Харкова, який розташований у ЗАХІДНІЙ частині міста, носить назву "ПІВДЕННИЙ вокзал". Пора позбавлятися від колонізаційних топонімів, які є рудиментами радянського минулого та якими оперує сучасна російська федерація, аргументуючи свою агресію тим, що просто повертає "південні" території", – написала депутат у соцмережі.

На відповідь Галина Куц чекала місяць, попри те, що на депутатські звернення всі суб’єкти різних форм власності, які розташовані на території відповідної ради, зобов’язані надавати відповідь у визначений Законом термін.

"24 березня я повторно відправила своє депутатське звернення на ім’я І.О. Терехова, написавши у листі: "Прошу Вас перебувати в українському законодавчому полі, не порушувати норм законів та вчасно відповідати на депутатські звернення."

Сьогодні я отримала відповідь. Там навіть на відписку не схоже. Просто щось на кшталт того: відстаньте від нас… Мені у відповіді чомусь пишуть, що готові "надати всі необхідні консультації з даного питання".

Але хіба я у зверненні просила якихось консультацій???

Я просила зовсім інше: "ІНІЦІЮВАТИ процес деколонізації стосовно назви станції метро "Південний вокзал" у Харкові шляхом її ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ". І все! Просто слід дотримуватися процедури і включати механізми для перейменування. А не робити вигляд, що "я не я, і хата не моя".

Що ж, наразі політичної волі з боку міськради Харкова щодо перейменування станції метро "Південний вокзал" я не бачу…

Все одно прийдеться вам це зробити", – зазначила депутат облради.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як харків’янам передавати показники газового лічильника з 1 квітня

Клієнти "Харківміськгазу" переходять на сервіси компанії "Нафтогаз України". З 1 до 5 квітня, а надалі щомісяця, споживачі мають передавати показання через нові сервіси. Начальниця управління зовнішніх комунікацій "Харківміськгазу" Марина Зубова розповіла Українському Радіо Харкова, що означають ці зміни, як тепер передавати показання клієнтам компанії, інформують "Коментарі. Харків".

Харківміськгаз та Нафтогаз: що змінилося

"Харківміськгаз" продовжує надавати послуги з доставки природного газу понад 500 000 побутовим клієнтам і понад 2,5 тисячі юридичних осіб — організаціям, установам тощо, та продовжує забезпечувати безперебійне та безаварійне газопостачання жителям міста Харків.

Рахунок для оплати послуги з доставки природного газу залишається для наших клієнтів незмінним. Клієнти, як і раніше, оплачують за послуги з доставки природного газу до АТ "Харківміськгаз". Особові рахунки також незмінні залишаються у клієнтів АТ "Харківміськгаз". Вони складаються з 10 чисел та починаються із "131".

Усі номери телефонів та інші корисні контакти – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися