Чисельність «Армії відновлення» на Харківщині перевищила 1500 людей

Люди допомагають відновлювати громади Харківщини та отримують заробітну плату.

Тільки за останній тиждень до суспільно корисних робіт в області долучився ще 671 громадянин. Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, інформують "Коментарі. Харків".

Нещодавно "Армія відновлення" активно запрацювала у місті Харків, а також у Старосалтівській, Біляївській, Височанській та Вільхівській громадах.

"З початку року до "Армії відновлення" долучилося 1558 людей. Це жителі області, в тому числі вимушені переселенці, які тимчасово залишилися без постійної роботи, стали на облік у службі зайнятості й допомагають долати наслідки військової агресії рф: ремонтувати пошкоджені будівлі, прибирати територію, піклуватися про самотніх стареньких та людей з інвалідністю тощо", - зазначила Віта Ковальська.

Участь у таких роботах оплачується на рівні не нижче мінімального.

Загалом проєкт уже охопив 47 територіальних громад Харківської області.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 8 квітня: є загиблі

Розпочалася чотириста дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом минулої доби противник завдав 2  ракетних та 35 авіаційних  ударів, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За минулу добу, завдяки мужності кожного воїна, було відбито понад 60 атак противника на зазначених напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено. Ворог і надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей. У прикордонних районах Курської області противник продовжує інженерне обладнання місцевості.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Гур’їв Козачок, Лук’янці, Верхня Писарівка, Графське, Зибине, Караїчне, Потихонове, Амбарне, Бологівка, Красне Перше та Новомлинськ на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Тополі, Фиголівка, Дворічна, Западне, Крохмальне, Гусинка, Кіндрашівка Харківської області.

Протягом доби ворог продовжував обстрілювати прикордонні міста і села Харківщини. На жаль, є жертви серед цивільного населення.

7 квітня, близько 14:30, російські окупанти обстріляли с. Борисівка Харківського району. Внаслідок цього обстрілу загинув 39-річний цивільний чоловік.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися