У Харківській області виникають проблеми з посівною: що трапилося

Аграрії Харківщини засіяли понад 15 тисяч гектарів

Весняно-польові роботи тривають в Красноградському, Лозівському, частинах Богодухівського, Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

За 2 тижні польових робіт фермери встигли засіяти більш ніж 15 тисяч гектарів полів, повідомив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов. Темпи сповільнюють несприятливі погодні умови.

"Через значні опади на Харківщині, аграрії не мають змоги повноцінно оброблювати свої угіддя. Як тільки ситуація зміниться, темпи весняно-полових робіт будуть зростати", - зазначив Євген Іванов.

Крім того, на Харківщині тривають роботи з розмінування територій в тому числі земель сільгосппризначення. Піротехнічні підрозділи убезпечили 700 гектарів площі. Загалом розмінування й обстеження потребують близько 570 тисяч гектарів.

Нагадаємо, в межах цьогорічної посівної кампанії на Харківщині планують засіяти 634 тисячі гектарів. Очікується збільшення посівних площ під ярі та олійні зернові культури.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У квітні харків’яни отримають нові платіжки за газ: деталі

На численні прохання споживачів, ГК "Нафтогаз України" і ТОВ "Газорозподільні мережі України" об'єднали всі паперові квитанції за споживання і розподіл газу в одному файлі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківгаз".

Вже у квітні клієнти ГК "Нафтогаз України", а також Кропивницької філії "ГАЗМЕРЕЖІ", АТ "Дніпрогаз", АТ "Харківгаз", АТ "Харківміськгаз", "АТ Криворіжгаз" і АТ "Донецькоблгаз" отримають березневі рахунки та матимуть можливість переконатися, наскільки це зручно та комфортно. Адже всі реквізити,  індивідуальні QR-коди та дані щодо варіантів передачі показань й оплати зібрано в одному місці.

"До того ж зменшення кількості паперових платіжок суттєво скоротить витрати на друк та доставку квитанцій, що допоможе нам зберегти не одне дерево та бути більш дружніми до довкілля. Зверніть увагу! В особистому кабінеті my.gas.ua електронні квитанції надходитимуть абонентам без зміни", – зазначають у газовій компанії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися