Мешканці Харкова можуть отримати компенсацію: що для цього потрібно

З 1 по 5 число харків’яни можуть звернутися до ЦНАП для оформлення компенсації.

За березень до Центру надання адміністративних послуг міста Харкова та його територіальних підрозділів з повідомленнями про безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб звернулося 233 власника житла. Десять власників житла надіслали повідомлення на електронну пошту: [email protected]. З 1 по 5 березня районні управління соціального захисту внесли до реєстру 1631 заяву для отримання компенсації від власників житла, які прихистили 3486 ВПО, інформують "Коментарі. Харків".

Нагадаємо, що на отримання компенсації мають право власники житла, які безоплатно розмістили ВПО (крім членів своєї сім’ї). Компенсація виплачується з метою покриття фізичним особам витрат, понесених ними у зв’язку з розміщенням ВПО та за умови відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги. Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житлове приміщення надавалося для розміщення ВПО, з дня їх розміщення, але не раніше дати взяття на облік ВПО (дата видачі довідки).

Для отримання компенсації необхідно спочатку подати повідомлення з усіма необхідними документами, а потім, з 1 по 5 число місяця, наступного за звітним, звернутися з заявою та документами. Заява подається щомісячно, а повідомлення - у разі зміни кількісті розміщених осіб, або якщо особи покидають житло.

Заяви на отримання компенсації та інші документи, які надійшли на електронну адресу: [email protected], приймаються та пересилаються для опрацювання до управлінь соціального захисту населення за місцем розміщення житла з 1 по 5 число місяця. Заяви, котрі надійшли пізніше, розгляду не підлягають.

З детальною інструкцією та документами, необхідними для компенсації, власники житла можуть ознайомитися за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У квітні харків’яни отримають нові платіжки за газ: деталі

На численні прохання споживачів, ГК "Нафтогаз України" і ТОВ "Газорозподільні мережі України" об'єднали всі паперові квитанції за споживання і розподіл газу в одному файлі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківгаз".

Вже у квітні клієнти ГК "Нафтогаз України", а також Кропивницької філії "ГАЗМЕРЕЖІ", АТ "Дніпрогаз", АТ "Харківгаз", АТ "Харківміськгаз", "АТ Криворіжгаз" і АТ "Донецькоблгаз" отримають березневі рахунки та матимуть можливість переконатися, наскільки це зручно та комфортно. Адже всі реквізити,  індивідуальні QR-коди та дані щодо варіантів передачі показань й оплати зібрано в одному місці.

"До того ж зменшення кількості паперових платіжок суттєво скоротить витрати на друк та доставку квитанцій, що допоможе нам зберегти не одне дерево та бути більш дружніми до довкілля. Зверніть увагу! В особистому кабінеті my.gas.ua електронні квитанції надходитимуть абонентам без зміни", – зазначають у газовій компанії.



Саша

19 квітня 2023, 16:12

Компенсация к пенсии не хватка недег

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися