У Харкові та області запрацювала єРобота: хто може отримати грошову допомогу

Урядова програма грантів запрацювала на Харківщині

Кабінет Міністрів України уточнив критерії визначення осіб, які мають право подати заяву на отримання грантів на створення або розвиток власного бізнесу.

Відтепер суб’єкти господарювання з територій можливих бойових дій також можуть претендувати на отримання грантів. Перелік таких територій визначається Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної служби зайнятості.

Завдяки цьому мешканці та представники бізнесу Харківщини мають можливість взяти участь у проєкті "Власна справа", що реалізується в рамках державної програми "єРобота".

Проєкт надає громадянам можливість розпочати підприємницьку діяльність або розширити вже існуючий бізнес. Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і особи, які не мають досвіду підприємницької діяльності.

Обов’язковою умовою участі у проєкті є створення робочих місць після отримання мікрогранту.

Мінімальна сума гранту – 50 тис. грн, максимальна – 250 тис. грн.

Розмір залежить від кількості створених робочих місць: до 150 тис. грн – одне робоче місце; до 250 тис. грн – не менше двох робочих місць.

Кошти можна витратити на придбання меблів та обладнання, послуги маркетингу і реклами, орендну плату за приміщення, лізинг обладнання, закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних із реалізацією бізнес-плану тощо.

Більш детальну інформацію щодо отримання мікрогрантів можна дізнатись у фахівців обласної служби зайнятості за тел.: (050) 238 85 63, (099) 511 01 95 або за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Комендантська година на Великдень – чи будуть нічні богослужіння у храмах

Усі основні великодні богослужіння у храмах Харківської єпархії Православної церкви України будуть проводитися під час світлового дня 16 квітня, у неділю. Якщо ж церкви вирішать проводити нічні служби, то вірячи мають орієнтуватися на комендантську годину, що запроваджено у області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Так, очільник області в етері національного телемарафону зазначив, що було проведено засідання з представниками Ради Церков та правоохоронних органів, де було наголошено на необхідності неухильного дотримання комендантської години з 23:00 до 5:00 під час Великодніх свят.

"Якщо люди захочуть бути в храмі на нічній службі, вони мають залишатися там усю службу – до кінця комендантської години. Під час відвідування храмів громадяни обов'язково повинні мати документи, що підтверджують особу. Працівники Нацполіції чергуватимуть біля кожної церкви", – підкреслив Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися