Німеччина передала Харкову нові автобуси: де будуть курсувати

За сприяння Харківської ОВА рятувальники отримали нові мікроавтобуси з Німеччини

Завдяки співпраці начальника ХОВА Олега Синєгубова, керівництва ГУ ДСНС в Харківській області, посла Німеччини в Україні Анки Фельдгузен, почесної консулки Федеративної Республіки Німеччина у Харкові Тетяни Гавриш рятувальникам регіону передали 5 нових мікроавтобусів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Техніку використовуватимуть не лише для виконання завдань за призначенням, але для евакуації цивільного населення з зони бойових дій.

"Ми щиро вдячні за цю надважливу допомогу. Загалом ці автобуси можуть вмістити 40 осіб, а також гуманітарні вантажі. Це ще один приклад Міжнародної підтримки та співпраці", - зазначив Олег Синєгубов.

Автівки придбали коштом Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини та за сприяння Федерального агентства з технічної допомоги Німеччини. Відомства допомагають рятувальникам Харківщини з перших днів повномасштабного вторгнення окупантів. Раніше бійцям ДСНС передавали спецавтівки, генератори та автоцистерни.

"Виникла потреба пасажирського транспорту. Тоді я звернулась до посла пані Анки Фельдгузен. Її реакція була миттєвою. За 2 тижні ми вже мали рішення про ці 5 автобусів. 3 з яких пасажирські, 2 з яких комбіновані. І фактично, від запиту до передачі пройшло 1,5 місяці. Це дуже швидко", - розповіла почесна консулка Федеративної Республіки Німеччина у Харкові Тетяна Гавриш.

У ДСНС зазначають, що більша частина саме логістичної техніки постраждала від обстрілів з боку окупантів.

"Щиро дякуємо за таку підтримку начальнику Харківської ОВА та німецьким партнерам. Такий транспорт вкрай необхідний для роботи на деокупованих територіях", - підкреслив начальник ГУ ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 18 квітня: ворог веде наступальні дії

Протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних та 41 авіаційний удар, здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Є поранені серед мирного населення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник зазнає чималих втрат, але продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію. Протягом доби, на зазначених ділянках фронту, відбито понад 70 атак противника. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил республіки білорусь.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів, а також населених пунктів Окіп, Байрак, Вовчанськ, Охрімівка та Нестерне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Синьківки. Ворожих обстрілів зазнали  Тополі, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна та Западне Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися