У Харкові почали велику реконструкцію - де не буде гарячої води

У Харкові реконструюють велику ділянку тепломагістралі

Фахівці КП "Харківські теплові мережі" реконструюють магістраль, яка транспортує теплоносій у 680 будинків у Слобідському, Салтівському, Київському та Основ'янському районах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Як повідомили на підприємстві, комунальники виконують заміну 780 м трубопроводу діаметром 600 мм. Магістраль була збудована у 1945 році, її останній капітальний ремонт проводився в середині 1960-х років. За останні три роки працівникам ХТМ довелося ліквідувати на ній 43 дефекти.

"Особливо нелегко далися старій трубі останні вісім перезапусків опалення. Але вона й так перебувала у плані реконструкції. Ця ділянка є продовженням теплотраси, яку замінили на сучасні труби ще торік. Тепер замість металевих труб будуть змонтовані попередньо ізольовані, які, згідно з гарантією виробника, мають прослужити близько 50 років", - повідомили у ХТМ.

За словами технічного директора КП "Харківські теплові мережі" Євгена Кауркіна, більшість будинків, що залежать від цієї магістралі, підключені до інших мереж, тому без гарячої води тимчасово залишаться лише 14. Роботи триватимуть близько двох місяців. Після цього будуть виконані асфальтування та благоустрій території.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Проблема паркування у Харкові: коли можуть евакуювати автомобіль

Паркування у дворах багатоквартирних будинків стало великою проблемою для водіїв та комунальників Харкова.

Безпекова ситуація у Харкові все ще не налагодилася – час від часу місто та мирні мешканці піддаються ворожим обстрілам з боку російського Бєлгорода. Проте багато людей з початку повномасштабного вторгнення повернулося у Харків, також у місті знайшли свій дім багато вимушених переселенців. У лютому 2023 мер Харкова Ігор Терехов повідомляв, що у місті проживає близько 1 млн 100 тисяч людей, а значить, що стає більше і автівок, які ніде паркувати.

Комунальне підприємство "Комплекс з вивозу побутових відходів" постійно повідомляє про випадки неправильного паркування автомобілів на прибудинкових територіях, а саме поблизу сміттєвих контейнерів, що заважає вивозу побутових відходів та проїзду комунальної техніки.

Журналіст сайту "Коментарі. Харків" звернулася до експертів за коментарями: як діяти у такій ситуації водіям та комунальникам, а також – як можливо вирішити цю проблему?



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися