Спалах коронавірусу у Зміївській лікарні на Харківщині. Подробиці

Наразі лікарню закрили, а медперсонал обстежують

Станом на ранок, 28 квітня, у Зміївському районі Харківської області 30 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації, передають "Коментарі. Харків".

На сьогодні цей район третій за рівнем захворюванісі на коронавірус в області. На першому місці – Харків (107 хворих), на другому – Валківський район (31 хворий). Наздоганяє Харківський район. На сьогодні в районі лабораторно підтверджено 23 випадки коронавірусу. Спалах інфекції теж у лікарні.

Відомо, що у Зміївському районі на COVID-19 захворіли 12 медпрацівників, 3 дітей до 18 років та 15 дорослих. Спалах коронавірусу стався у двох відділеннях Зміївської районної лікарні. В ХОДА кажуть, що ймовірно нульовим пацієнтом могла бути дитина, яка госпіталізували із запаленням легень.

В Харківській ОДА повідомляють, що у 21 людини захворювання має легкий перебіг, у більшості – взагалі без симптомів.

"У 9 раніше було встановлено діагноз пневмонія (6 дорослих та 3-є дітей). 2-є з них уже вилікувались від пневмонії, їм проводять контрольні обстеження на COVID-19; 1 отримає лікування амбулаторно; 6 госпіталізовані (3 – дорослі, 3 – діти) – важких серед них немає", - йдеться у повідомленні прес-служби ХОДА.

Наразі лікарню закрили для проведення протиепідемічних заходів. Прийом пацієнтів зупинили до повного обстеження медперсоналу та проведення всіх профілактичних заходів.

Фото: pershyj.com

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області коронавірус виявили у 6-місячної дівчинки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися