У Харківській області створюють умови для повернення місцевих: подробиці

Відновлення електропостачання у Циркунах вийшло на фінальний етап

На сьогодні фахівцям Липецького району електричних мереж залишилося заживити у Циркунах близько 200 точок обліку при загальній кількості у 3 тисячі абонентів.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківобленерго.

"Під час окупації та постійних обстрілів житлові будинки та  інфраструктура села зазнали значних пошкоджень. Приблизно 80 % електричних мереж були розбиті вщент, тому прийшлося їх підіймати майже з “нуля”", - розповів провідний інженер Липецького РЕМ Роман Ганган.

Ремонтні бригади обленерго відновили 20 км повітряних ліній 0,4 кВ, установили близько 150 опор та замінили 17 трансформаторів.

 "До повного заживлення села усього декілька кроків, але вони найбільш складні. Саме мережі, які залишилося відновити, вкрай розбиті, тому з ними доведеться ще працювати. Але ми робимо все можливе, щоб якомога швидше дати світло та створити умови для повернення місцевих мешканців до рідних домівок", - зазначив Роман Ганган.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Проблема паркування у Харкові: коли можуть евакуювати автомобіль

Паркування у дворах багатоквартирних будинків стало великою проблемою для водіїв та комунальників Харкова.

Безпекова ситуація у Харкові все ще не налагодилася – час від часу місто та мирні мешканці піддаються ворожим обстрілам з боку російського Бєлгорода. Проте багато людей з початку повномасштабного вторгнення повернулося у Харків, також у місті знайшли свій дім багато вимушених переселенців. У лютому 2023 мер Харкова Ігор Терехов повідомляв, що у місті проживає близько 1 млн 100 тисяч людей, а значить, що стає більше і автівок, які ніде паркувати.

Комунальне підприємство "Комплекс з вивозу побутових відходів" постійно повідомляє про випадки неправильного паркування автомобілів на прибудинкових територіях, а саме поблизу сміттєвих контейнерів, що заважає вивозу побутових відходів та проїзду комунальної техніки.

Журналіст сайту "Коментарі. Харків" звернулася до експертів за коментарями: як діяти у такій ситуації водіям та комунальникам, а також – як можливо вирішити цю проблему?



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися