Американський меценат передав допомогу на Харківщину: хто отримає

Від Фонду Говарда Баффета на Харківщину надійшла допомога.

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова 42 генератори, які надійшли від Фоннду Говарда Баффета, передають на об’єкти критичної інфраструктури, заклади культури, медичні та соціальні установи, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на ХОВА.

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська зазначила, що це вже не перша передача генераторів від американського бізнесмена та філантропа Говарда Баффета.

"Дуже вдячні за особисте сприяння та допомогу Говарда Баффета. Це обладнання дозволить нам забезпечити роботу на різних об’єктах під час аварійних відключень електроенергії, які виникають внаслідок збройної російської агресії", – розповіла Віта Ковальська.

27 громад з семи районів Харківщини отримують необхідні генератори. Зокрема, деокуповані: Дергачівська, Малоданилівська, Липецька, Вільхівська, Роганська, Балаклійська, Ізюмська, Борівська, Барвінківська, Вільхуватська, Вовчанська, Оскільська.

Загалом надійшло 36 генераторів потужністю 70 кВт, а також 6 – по 110 кВт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Проблема паркування у Харкові: коли можуть евакуювати автомобіль

Паркування у дворах багатоквартирних будинків стало великою проблемою для водіїв та комунальників Харкова.

Безпекова ситуація у Харкові все ще не налагодилася – час від часу місто та мирні мешканці піддаються ворожим обстрілам з боку російського Бєлгорода. Проте багато людей з початку повномасштабного вторгнення повернулося у Харків, також у місті знайшли свій дім багато вимушених переселенців. У лютому 2023 мер Харкова Ігор Терехов повідомляв, що у місті проживає близько 1 млн 100 тисяч людей, а значить, що стає більше і автівок, які ніде паркувати.

Комунальне підприємство "Комплекс з вивозу побутових відходів" постійно повідомляє про випадки неправильного паркування автомобілів на прибудинкових територіях, а саме поблизу сміттєвих контейнерів, що заважає вивозу побутових відходів та проїзду комунальної техніки.

Журналіст сайту "Коментарі. Харків" звернулася до експертів за коментарями: як діяти у такій ситуації водіям та комунальникам, а також – як можливо вирішити цю проблему?



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися