У Харкові виникли суперечки: хочуть перейменувати «не ту вулицю»

Запропонований міською радою варіант перейменування вулиці не влаштовує харків’ян.

У Харкові тривають громадські обговорення стосовно перейменувань вулиць. Харків’яни можуть висловити свою думку в електронному форматі та проголосувати за той чи інший варіант зміни назви топоніма. Проте суперечки викликало саме перейменування вулиці Студентської у Харкові на честь покійного ректора Національного юридичного університету Василя Тація.

Погляди харків’ян розділилися 50% на 50%, проте не через запропоноване нове найменування, а через саму вулицю, яку пропонують перейменувати. Більшість аргументує свою думку тим, що вулиця Студентська – це досить нейтральна назва, яка прославляє студентів, що навчаються у місті. Та й сам Харків часто називають містом студентів, тому не слід перейменовувати цю вулицю. Харків’яни пропонують все ж таки декомунізувати чи дерусифікувати інші вулиці, назви яких мають відношення до держави-агресора чи радянщини.

Наприклад, в обговореннях пропонують перейменувати вулицю Пушкінську на честь Василя Тація, бо саме на цій вулиці розміщується виш, який довгий час очолював Василь Якович, та й теперішня назва вулиці підпадає під дерусифікацію.

Обговорення стосовно цього питання ще триватимуть до 28 квітня.

Нагадаємо, Тацій Василь Якович – Герой України, Почесний громадянин міста Харкова та Харківської області, доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії наук України та Національної академії правових наук України, президент-організатор Національної академії правових наук України, ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого з 1987 по 2020 рік, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат державних премій України, державний радник юстиції 1-го класу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Проблема паркування у Харкові: коли можуть евакуювати автомобіль

Паркування у дворах багатоквартирних будинків стало великою проблемою для водіїв та комунальників Харкова.

Безпекова ситуація у Харкові все ще не налагодилася – час від часу місто та мирні мешканці піддаються ворожим обстрілам з боку російського Бєлгорода. Проте багато людей з початку повномасштабного вторгнення повернулося у Харків, також у місті знайшли свій дім багато вимушених переселенців. У лютому 2023 мер Харкова Ігор Терехов повідомляв, що у місті проживає близько 1 млн 100 тисяч людей, а значить, що стає більше і автівок, які ніде паркувати.

Комунальне підприємство "Комплекс з вивозу побутових відходів" постійно повідомляє про випадки неправильного паркування автомобілів на прибудинкових територіях, а саме поблизу сміттєвих контейнерів, що заважає вивозу побутових відходів та проїзду комунальної техніки.

Журналіст сайту "Коментарі. Харків" звернулася до експертів за коментарями: як діяти у такій ситуації водіям та комунальникам, а також – як можливо вирішити цю проблему?



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися