Де харків’янам отримати популярні послуги ЦНАП (адреси)

Відтепер у 14 ЦНАПах Харкова та області надають послуги державної реєстрації актів цивільного стану

За дорученням начальника обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, в Харківській області продовжується відновлення надання адміністративних послуг населенню. Відтепер у 14 ЦНАПах Харківської області жителі громад мають можливість отримати послуги ДРАЦС. Про це повідомив заступник начальника ХОВА Роман Семенуха, інформують "Коментарі. Харків".

"Весь перелік адміністративних послуг ДРАЦС, а саме: комплексна послуга при народженні "єМалятко", свідоцтва про народження, смерть, укладання і розірвання шлюбу, зміна імені та внесення змін до документів надаються в ЦНАП Дергачівської, Люботинської, Мереф’янської та Первомайської громад", – розповів Роман Семенуха.

Він також додав, що Центри надання адміністративних послуг у Харкові та Лозівській громаді надають всі зазначені послуги крім державної реєстрації шлюбу та видачі довідки про смерть. Свідоцтва про народження, смерть, укладання і розірвання шлюбу можна отримати в ЦНАПах Біляївської, Кегичівської, Коломацької, Слобожанської, Нововодолазької та Олексіївської громад. ЦНАП Наталинської та Красноградської громад надає жителям комплексну послугу при народженні "єМалятко".

Нагадаємо, на Харківщині триває набір до "Гвардії наступу". Подати заявку можна онлайн за посиланням, звернутися безкоштовну "гарячу лінію" за номером: 080-010-00-20 або в двох Центрах надання адміністративних послуг за адресами:

- місто Лозова, вулиця Грушевського, 2;

- місто Харків, Гімназійна набережна, 26.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Проблема паркування у Харкові: коли можуть евакуювати автомобіль

Паркування у дворах багатоквартирних будинків стало великою проблемою для водіїв та комунальників Харкова.

Безпекова ситуація у Харкові все ще не налагодилася – час від часу місто та мирні мешканці піддаються ворожим обстрілам з боку російського Бєлгорода. Проте багато людей з початку повномасштабного вторгнення повернулося у Харків, також у місті знайшли свій дім багато вимушених переселенців. У лютому 2023 мер Харкова Ігор Терехов повідомляв, що у місті проживає близько 1 млн 100 тисяч людей, а значить, що стає більше і автівок, які ніде паркувати.

Комунальне підприємство "Комплекс з вивозу побутових відходів" постійно повідомляє про випадки неправильного паркування автомобілів на прибудинкових територіях, а саме поблизу сміттєвих контейнерів, що заважає вивозу побутових відходів та проїзду комунальної техніки.

Журналіст сайту "Коментарі. Харків" звернулася до експертів за коментарями: як діяти у такій ситуації водіям та комунальникам, а також – як можливо вирішити цю проблему?



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися