Харкову необхідні альтернативні джерела живлення – Ігор Терехов

Мер Харкова обговорив допомогу місту з представниками Албанії.

Харківський міський голова Ігор Терехов 19 квітня зустрівся з префектом округу Фієр Республіки Албанія Лефтером Шехаєм. Сторони обговорили можливі напрямки двосторонньої співпраці та безпекову ситуацію в Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Ігор Терехов повідомив, що через атаки росії на енергетичну інфраструктуру місто зараз зацікавлене в альтернативних джерелах живлення.

"Починаючи з першого дня війни, Харків перебував під постійними обстрілами. Російські війська кілька разів намагалися взяти місто, але ми вистояли і вже зараз активно працюємо над відновленням пошкоджених житлових будинків та об’єктів критичної інфраструктури", - зазначив Ігор Терехов.

Своєю чергою Лефтер Шехай повідомив, що Албанія прагне визначитися з пріоритетними напрямками для подальшого розвитку партнерських відносин.

"Я на власні очі бачив повністю зруйновані спальні райони та людей, які постраждали від війни. І ми б хотіли допомогти. Можна почати з невеликих проєктів, наприклад, з розвитку зеленої енергетики", - сказав префект.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Проблема паркування у Харкові: коли можуть евакуювати автомобіль

Паркування у дворах багатоквартирних будинків стало великою проблемою для водіїв та комунальників Харкова.

Безпекова ситуація у Харкові все ще не налагодилася – час від часу місто та мирні мешканці піддаються ворожим обстрілам з боку російського Бєлгорода. Проте багато людей з початку повномасштабного вторгнення повернулося у Харків, також у місті знайшли свій дім багато вимушених переселенців. У лютому 2023 мер Харкова Ігор Терехов повідомляв, що у місті проживає близько 1 млн 100 тисяч людей, а значить, що стає більше і автівок, які ніде паркувати.

Комунальне підприємство "Комплекс з вивозу побутових відходів" постійно повідомляє про випадки неправильного паркування автомобілів на прибудинкових територіях, а саме поблизу сміттєвих контейнерів, що заважає вивозу побутових відходів та проїзду комунальної техніки.

Журналіст сайту "Коментарі. Харків" звернулася до експертів за коментарями: як діяти у такій ситуації водіям та комунальникам, а також – як можливо вирішити цю проблему?



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися