У Харкові витратять чотири мільйона на нові топографічні плани

Топографічні знімки будуть робити не у всьому місті, а в його частині.

Департамент містобудування та архітектури Харківської міської ради оголосив торги на розробку нових топографічних планів міста вартістю чотири мільйона гривень.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “Прозорро”, інформують "Коментарі. Харків".

Мова йде про розробку та оновлення цифрових топографічних планів М 1:2000 території міста Харкова. Мова йде про топографічні знімки не всього міста, а його частини. В основному це Київський район.

picture

Під час проведення зйомок замовник просить приділити особливу увагу зруйнованим будівлям та спорудам і всі руйнування та пошкодження відобразити на планах.

На планах також мають бути відображені комунікації: інженерні колодязі,  трубопроводи, лінії електропередач, газопроводи тощо.

Нагадаємо, що на початку травня 2022 року, міськрада повідомила, що для роботи над генпланом фахівці Нормана Фостера залучили мадридську філію та одну німецьку велику компанію. Детально про початок роботи над Генеральним планом ХАЦ розповідав у матеріалі “Норман Фостер та новий генплан Харкова: як готуються змінити місто”.

Вже відомо, що проект будівництва наукового парку з житловою забудовою на зруйнованій частині ТЦ “Барабашово” стане основою, на підставі якої в подальшому розроблять нову концепцію розвитку міста.

Ця територія також підпадає у ту площу, для якої будуть готувати нові топографічні плани.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Проблема паркування у Харкові: коли можуть евакуювати автомобіль

Паркування у дворах багатоквартирних будинків стало великою проблемою для водіїв та комунальників Харкова.

Безпекова ситуація у Харкові все ще не налагодилася – час від часу місто та мирні мешканці піддаються ворожим обстрілам з боку російського Бєлгорода. Проте багато людей з початку повномасштабного вторгнення повернулося у Харків, також у місті знайшли свій дім багато вимушених переселенців. У лютому 2023 мер Харкова Ігор Терехов повідомляв, що у місті проживає близько 1 млн 100 тисяч людей, а значить, що стає більше і автівок, які ніде паркувати.

Комунальне підприємство "Комплекс з вивозу побутових відходів" постійно повідомляє про випадки неправильного паркування автомобілів на прибудинкових територіях, а саме поблизу сміттєвих контейнерів, що заважає вивозу побутових відходів та проїзду комунальної техніки.

Журналіст сайту "Коментарі. Харків" звернулася до експертів за коментарями: як діяти у такій ситуації водіям та комунальникам, а також – як можливо вирішити цю проблему?



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися