У Харкові почав курсувати новий автобус

Цей маршрут забезпечить пасажирськими перевезеннями мешканців Північної Салтівки.

Автобусний маршрут №48е "Автостанція "Героїв Праці" - вул. Дружби Народів (Північна-5)" почав роботу сьогодні, 21 квітня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили у Департаменті інфраструктури, це пов’язано з необхідністю забезпечення пасажирських перевезень мешканців Північної Салтівки.

Автобус №48е курсує так: автостанція "Героїв Праці" - вул. Академіка Павлова - вул. Леся Сердюка - вул. Дружби Народів (Північна-5).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові виникли суперечки: хочуть перейменувати "не ту вулицю"

Запропонований міською радою варіант перейменування вулиці не влаштовує харків’ян.

У Харкові тривають громадські обговорення стосовно перейменувань вулиць. Харків’яни можуть висловити свою думку в електронному форматі та проголосувати за той чи інший варіант зміни назви топоніма. Проте суперечки викликало саме перейменування вулиці Студентської у Харкові на честь покійного ректора Національного юридичного університету Василя Тація.

Погляди харків’ян розділилися 50% на 50%, проте не через запропоноване нове найменування, а через саму вулицю, яку пропонують перейменувати. Більшість аргументує свою думку тим, що вулиця Студентська – це досить нейтральна назва, яка прославляє студентів, що навчаються у місті. Та й сам Харків часто називають містом студентів, тому не слід перейменовувати цю вулицю.

Харків’яни пропонують все ж таки декомунізувати чи дерусифікувати інші вулиці, назви яких мають відношення до держави-агресора чи радянщини. Наприклад, в обговореннях пропонують перейменувати вулицю Пушкінську на честь Василя Тація, бо саме на цій вулиці розміщується виш, який довгий час очолював Василь Якович, та й теперішня назва вулиці підпадає під дерусифікацію. Обговорення стосовно цього питання ще триватимуть до 28 квітня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися