У Харкові прокуратура вимагає витребувати квартиру на користь міської ради

Квартира коштує майже 700 тисяч гривень.

Керівником Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова подано позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради до двох фізичних осіб про визнання спадщини відумерлою, витребування майна з чужого незаконного володіння, визнання правочину недійсним. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що законною власницею квартири по вул. Нестерова у м. Харкові була жінка. У жовтні 2021 року вона померла.

Проте у листопаді того ж року відбулось незаконне заволодіння вказаним житлом шляхом укладення договору купівлі-продажу від імені померлої на той час власниці з використанням паспорта останньої. Відразу після оформлення такого нікчемного правочину квартиру безпідставно передано в іпотеку.

Положеннями ст. 1277 ЦК України передбачено, що у разі неприйняття спадщини спадкоємцями орган місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини зобов’язаний подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою. Вказана заява подається після спливу одного року з часу відкриття спадщини. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. 

Вказані обставини стали підставою для направлення окружною прокуратурою позову до суду.

Справа розглядається у Комінтернівському районному суді м. Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ввечері харків’яни чули вибухи: де сталися "прильоти"

Учора пізно ввечері, близько 22 години російські окупаційні війська відкрили вогонь по Харкову. Під час повітряної тривоги харків’яни почули щонайменше три потужних вибухи.

Харківський міський голова Ігор Терехов о 22:04 написав, що Харків перебуває під обстрілом. Вже за півгодини мер повідомив, що "у Новобаварскому районі через ракетний обстріл пожежа на обʼєкті цивільної інфраструктури. ДСНС працюють на місці. Інформація щодо постраждалих уточнюється".

Пізніше Ігор Терехов написав, що "також зафіксовані удари по Слобідському і Основʼянському районам. В обох випадках під обстрілом були цивільні обʼєкти.

На даний момент інформація про постраждалих уточнюється".

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що "під ударом окупантів було м. Харків та Харківський район. Попередньо, ворог бив ракетами С-300. Масштаби руйнувань та інформація про постраждалих уточнюється".

Також начальник ХОВА написав: "На жаль, одна з ворожих ракет влучила у приватний сектор у с. Котляри Харківського району. На місці працюють рятувальники та екстрена медична допомога. Деталі встановлюються.

У Харкові є влучання в об‘єкт цивільної інфраструктури, рятувальники приборкують масштабну пожежу.

Попередньо, зафіксовано щонайменше 5 "прильотів" у місті та області".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися