У Харківській області люди звертаються до обленерго: подробиці

«Харківобленерго» продовжує відновлювати електропостачання у Богодухівському районі

Фахівці Золочівського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" повернули електрику у частину села Карасівка, що залишалася знеструмленою з початку війни. Як повідомив очільник Золочівського РЕМ Віталій Олійник, основні роботи з відновлення електропостачання в цьому населеному пункті було виконано вже давно. Щодо підключення окремих будинків, то, за його словами, в першу чергу лінії підводять у ті будинки, де є мешканці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обленерго.

"Коли люди, які поїхали через війну, повертаються, вони звертаються до нас з проханням відновити електропостачання. І тоді ми вже завершуємо свою роботу. Зараз заживили частину Карасівки, де у нас зареєстровано 13 точок обліку. В основному, це дачні будинки", - розповів Віталій Олійник.

Щоб повернути світло в цю частину села, енергетикам довелося відремонтувати 14 прольотів повітряної лінії 0,4 кВ.

"Роботи ускладнюють погодні умови, адже техніка грузне у багнюці. Але ми продовжуємо працювати. Коли встановиться суха погода, плануємо підключити чергових споживачів у селі Дуванка. Окрім того, чекаємо на розмінування в районі Костянтинівки, щоб провести ремонт повітряної лінії 10 кВ і заживити ще більше споживачів", - зазначив керівник Золочівського РЕМ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ввечері харків’яни чули вибухи: де сталися "прильоти"

Учора пізно ввечері, близько 22 години російські окупаційні війська відкрили вогонь по Харкову. Під час повітряної тривоги харків’яни почули щонайменше три потужних вибухи.

Харківський міський голова Ігор Терехов о 22:04 написав, що Харків перебуває під обстрілом. Вже за півгодини мер повідомив, що "у Новобаварскому районі через ракетний обстріл пожежа на обʼєкті цивільної інфраструктури. ДСНС працюють на місці. Інформація щодо постраждалих уточнюється".

Пізніше Ігор Терехов написав, що "також зафіксовані удари по Слобідському і Основʼянському районам. В обох випадках під обстрілом були цивільні обʼєкти.

На даний момент інформація про постраждалих уточнюється".

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що "під ударом окупантів було м. Харків та Харківський район. Попередньо, ворог бив ракетами С-300. Масштаби руйнувань та інформація про постраждалих уточнюється".

Також начальник ХОВА написав: "На жаль, одна з ворожих ракет влучила у приватний сектор у с. Котляри Харківського району. На місці працюють рятувальники та екстрена медична допомога. Деталі встановлюються.

У Харкові є влучання в об‘єкт цивільної інфраструктури, рятувальники приборкують масштабну пожежу.

Попередньо, зафіксовано щонайменше 5 "прильотів" у місті та області".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися