У Харкові та області продовжують виявляти зрадників

Начальник Харківської ОВА повідомив, як ведуть роботу по виявленню зрадників у регіоні.

В області триває робота з виявлення колаборантів. Наразі органи прокуратури керують більш ніж 1000 такими справами. Про це в етері "Єдиних новин" розповів очільник ХОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Частина з них (справ – ред.) уже передана до суду. Кожен, чия вина у співпраці з ворогом буде доведена в суді, отримає справедливе покарання", – зазначив глава області.

Він також розповів, що поруч з будівлею музею у Куп’янську, куди сьогодні вранці влучила ворожа ракета С-300, немає жодних військових об'єктів.

"Ворог свідомо б'є по цивільній інфраструктурі та чинить терор мирного населення". – підкреслив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області з-під завалів дістали ще одну людину

У будівлі краєзнавчого музею у Куп'янську розташовувалося міське управління культури, молоді та спорту. Загиблі були працівницями міської військової адміністрації, розказав Суспільне Харків т.в.о. начальника Куп'янської РВА Андрій Канашевич, інформують "Коментарі. Харків".

"Удар стався близько 9:00. Було два влучання, один — у землю. Інший — у будівлю музею, де на той час були співробітники міської адміністрації. Ми точно знаємо про п'ятьох поранених. В ході розбору завалів знайшли тіло однієї жінки, ми шукаємо ще одну жінку. Це працівниці міської військової адміністрації. Вони з Куп'янська", — сказав Канашевич.

Він також зазначив, що навколо не було військових об’єктів.

"В будівлях напроти повилітали вікна. Це соцзахист, служба у справах дітей тощо. Це цивільне місце, де багато людей. На щастя, тут сьогодні не було видачі гуманітарної допомоги, не було людей на зупинці", — каже Андрій Канашевич.

О 13:40 стало відомо, що рятувальники знайшли тіло другої загиблої.

Цю інформацію підтвердив і очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Під час розбирання завалів будівлі музею у Куп'янську, в яку сьогодні вранці влучила російська ракета С-300, рятувальники виявили тіло другої жінки.

Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким жертв цього російського теракту. Вкотре закликаю усіх харків'ян та мешканців області не ігнорувати сигнали тривоги", – написав він.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися