У Харківській області без тендера витратять мільйони гривень: подробиці

У Дергачах міськрада без тендера вибрала проектувальника, якому віддадуть чотири мільйона гривень.

Дергачівська міська рада уклала кілька угод з ТОВ “Архітоп” щодо виконання проєктувальних робіт загальною вартістю понад чотири мільйона гривень.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо під час моніторингу сайту “Прозорро”, інформують "Коментарі. Харків".

Мова йде про виготовлення проектної документації щодо капітального ремонту прилеглої території багатоквартирних житлових будинків на вулиці Садовій у Дергачах.

На прилеглій до будинку території мають бути спортивні та дитячі майданчики, пішохідні доріжки, велодоріжки, тротуари, автостоянки, благоустрій двірських територій, декоративні пристрої для висадки зелених насаджень, квітів, зовнішнє освітлення, альтанки тощо.

Директором ТОВ “Архітоп” є Сергій Коноз, засновником В’ячеслав Ярошик.

Раніше ХАЦ писав, що Дергачівська міська рада уклала дві угоди з ТОВ  “Компанія Будшляхмаш” щодо придбання спецтехніки на загальну суму на 34,52  млн грн. При цьому  екскаватор Mecalac TLB 870SS  вартістю 5,5 млн грн виявився дорожче, ніж таку техніку купує Ізюм.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області обговорили забезпечення дітей ноутбуками та планшетами

Заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська зустрілася з представниками Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення і Управління ООН з обслуговування проєктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова, під час зустрічі Віта Ковальська розповіла про потреби та виклики освітнього процесу в Харківській області, а також про пошкодження, яких зазнали навчальні заклади в регіоні.

"Сьогодні в нас освіта здійснюється онлайн. Нині пошкоджено або зруйновано приблизно 600 закладів освіти. Проблеми, з якими стикаються діти – недостатність планшетів чи ноутбуків для навчання. Ми вже розпочали забезпечувати учнів, але ще залишається дуже велика потреба", – сказала Віта Ковальська.

Окрім того, порушили питання важливості обладнання шкіл укриттями та забезпечення їх новими автобусами замість тих, що знищили чи викрали окупанти.

"Звичайно, спершу ми зараз розглядаємо допомогу у продовженні онлайн-навчання, зокрема, забезпечення учнів потрібними ноутбуками чи планшетами. Але також ми хотіли б ознайомитися зі списком шкіл, які можна буде відремонтувати першочергово. Щоб, коли дозволить безпекова ситуація, дітям відразу було куди повертатися", – зазначила Регіональний експерт з питань освіти Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення (ECHO) Естер Шукс.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися