У харківському екопарку народилися чубаті дикобрази

Відвідувачі парку зможуть познайомитися з дикобразами вже після карантину

У Харкові в "Фельдман екопарку" народилися два дикобраза. Зараз вони з батьками знаходяться у зимовому вольєрі Коли ночі стануть теплішими, їх переведуть у літній. Про це повідомили у екопарку.

"Зараз дикобразики виглядають як мініатюрні копії дорослих особин. Вони всюди слідують за своєю мамою, активно пізнають навколишній світ, знайомляться з родичами", - розповіла завідуюча сектором "Гризуни і тераріум" Світлана Вишневецька.

Відзначається, що маленькі дикобрази харчуватимуться молоком ще близько двох місяців, після чого перейдуть на звичну для цього сімейства вегетаріанську їжу. Їх годуватимуть морквою, редискою, огірками, гарбузом, відварною картоплею, листям салату, часником і цибулею. З фруктів дикобрази віддають перевагу яблукам і грушам. Ласощі для них - авокадо, виноград, горіхи і сухарики. Зараз годуючій мамі потрібно більше їжі, порції збільшили всім дикобразам.

Примітно, що чубатих дикобразів прийнято вважати найбільш яскравими представниками сімейства дикобразів. Вони також є другими за розміром гризунами після бобрів. Сьогодні в екопарку налічується десяток чубатих дикобразів і пара ціпкохвостих.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Харківському зоопарку народилися три верблюда.



Джерело: https://feldman-ecopark.com
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися