Що відбувається на вокзалі у Харкові (ФОТО)

Всесвітній тиждень імунізації: у Харкові працює пункт консультації та щеплення біля залізничного вокзалу

Дорослі й діти можуть отримати інформацію щодо найпоширеніших захворювань та вакцинуватися. Пункт консультації щодо вакцинування відкрили у Харкові, на Привокзальній площі, в межах Всесвітнього тижня імунізації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"Волонтери та лікарі надають інформацію про найпоширеніші захворювання, можуть зробити щеплення на місці або підказати, куди для цього звернутися. Крім цього, маємо автобус, наданий ЮНІСЕФ, який з метою популяризації імунізації виїжджатиме у громади області", – розповів директор Департаменту охорони здоров'я ХОВА Максим Хаустов.

Вакцинальні бригади МОЗ працюватимуть тут до 30 квітня з 12:00 до 17:00 у дитячій точці "Спільно" ЮНІСЕФ.

"Для всіх відвідувачів у нас є настільні й рухливі ігри, розмальовки, також проводимо розважальні та освітні тренінги. Крім цього, всім нагадуємо про важливість імунізації, особливо для маленьких дітей. За необхідності відповідні фахівці можуть провести щеплення на місці", – розповіла волонтерка Аліна Постол.

Харків'янка Стелла Старко нещодавно повернулася до рідного міста з Варшави. Жінка не скористалася можливістю зробити бустерне вакцинування від COVID-19 за кордоном, тому вирішила це зробити у Харкові.

"Про тимчасовий пункт вакцинації я дізналася із соцмереж. Сьогодні прийшла сюди, побачила автобус та волонтерів. Мене зустріли, дали відповіді на всі запитання та запропонували зробити щеплення. Я погодилася. Завтра планую сюди привести свого чоловіка, якому також потрібно зробити бустерне щеплення проти COVID-19", – розповіла Стелла Старко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Евакуація людей з населених пунктів, де ведуться бойові дії, викликає великі складнощі: більшість людей, що повернулися після деокупації у рідні стіни, не хочуть виїжджати навіть тоді, коли щодня продовжуються обстріли з боку окупантів. Ще болючіше питання, коли місцеві залишаються у небезпеці разом із дітьми.

Народний депутат України Павло Якименко розповів журналісту сайту "Коментарі. Харків", яка наразі обстановка у Харківській області з евакуацією, та чи будуть примусово вивозити родини з дітьми з прифронтових районів Харківщини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися