Десять кілометрів від кордону та рік без газу: як живуть люди на Харківщині

У деокупованих Великих Проходах відновлено газопостачання

У жителів села Великі Проходи Дергачівської громади понад рік не було газопостачання через пошкоджені внаслідок обстрілів рф мережі. Цього тижня газ повернули до майже 100 осель населеного пункту.

Про це повідомили в Департаменті житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА, інформують "Коментарі. Харків".

"Село, що розташоване за 10 кілометрів від кордону, було окуповане з першого дня повномасштабного вторгнення рф та звільнене у вересні 2022 року після успішного контрнаступу Сил оборони. Одразу після обстеження вибухотехніками спеціалісти "Харківгазу" розпочали відновлення розподілу газу. Внаслідок обстеження було відключено від газопостачання майже два десятки пошкоджених домівок та газопроводів до них", – розповіли в департаменті.

Наразі без газопостачання залишається близько 100 домоволодінь, які зазнали пошкоджень або руйнувань. Подальше відновлення газопостачання відбуватиметься за заявками мешканців, що повертаються у населений пункт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Евакуація в Харківській області продовжиться, поки не вивезуть усіх дітей

Поліцейські ГУНП в Харківській області разом з адміністрацією Київського району та волонтерами евакуювали жінок і дітей з сел Піщане, Березники та Кучерівка Куп'янського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Евакуаційні заходи триватимуть, поки працівники поліції не вивезуть всіх дітей до безпечних місць, зазначають у поліції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися