Евакуація в Харківській області продовжиться, поки не вивезуть усіх дітей

В Куп'янському районі поліція евакуювала сім дітей віком від двох до одинадцяти років

Поліцейські ГУНП в Харківській області разом з адміністрацією Київського району та волонтерами евакуювали жінок і дітей з сел Піщане, Березники та Кучерівка Куп'янського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Перед початком заходів начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко, начальник Управління превентивної діяльності Сергій Бірбасов, начальник Куп'янського РВП Кирило Щербинський провели з особовим складом цільовий інструктаж.

Під час евакуації поліцейські роз'яснили родинам з дітьми, що по лінії фронту всі діти мають бути евакуйовані до безпечних місць.

"Це робиться заради дітей. В першу чергу задля їх безпеки, - вмовляють поліцейські та додають: Жінок з дітьми ми евакуюємо до Харкова, де всім буде надано тимчасове житло".

27 квітня правоохоронці евакуювали з села Піщане жінку з 5 та 11-річними дітьми, з села Кучерівка евакуйована жінка з 4 та 10-річними дітьми, з села Березники вивезли жінку з дітьми 2, 4 та 6 років. Їх доставили до Харкова та надали житло. 

Евакуаційні заходи триватимуть, поки працівники поліції не вивезуть всіх дітей до безпечних місць, зазначають у поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Евакуація людей з населених пунктів, де ведуться бойові дії, викликає великі складнощі: більшість людей, що повернулися після деокупації у рідні стіни, не хочуть виїжджати навіть тоді, коли щодня продовжуються обстріли з боку окупантів. Ще болючіше питання, коли місцеві залишаються у небезпеці разом із дітьми.

Народний депутат України Павло Якименко розповів журналісту сайту "Коментарі. Харків", яка наразі обстановка у Харківській області з евакуацією, та чи будуть примусово вивозити родини з дітьми з прифронтових районів Харківщини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися