Частину стадіону «Металіст» хочуть здати в оренду

“Харків-Арена” шукає орендарів на частину стадіону “Металіст”

Державна установа “Харків-Арена” оголосила торги щодо пошуку орендодавців на частину стадіону “Металіст”. До весни 2023 року подібні аукціони не проводились. Про це Харківскьому антикорупційному центру стало відомо з сайту “Прозорро. Продажі”, інформують "Коментарі. Хакрів".

Мова йде про передачу в оренду через аукціон нежитлових приміщень третього поверху Північної трибуни стадіону "Металіст" загальною площею 339,9 квадратних метрів.

Так, орендавців шукають на приміщення холу №9 (26,5 кв.м.), №27 (13,3 кв.м.), №28 (28,8 кв.м.), десяти кабінетів, двох коридорів, підсобних приміщень, серверної та санвузлів.

Приміщення забороняється використовувати для закладів охорони здоров’я, закладів харчування, нічних клубів,  організації концертів, готелів, комп’ютерних клубів, пунктів обміну валюти, розміщення зовнішньої реклами на будівлях і спорудах, продажу книг, газет і журналів. Судячи з заборони, то в основному державна установа розраховує, що орендар буде використовувати приміщення для розміщення офісу.

Орендарів шукають терміном на один рік, але зазначається, що строк оренди: 12 місяців після припинення чи скасування воєнного стану (виключно для оренди державного майна).

Також варто зазначити, що можливості для передачі приміщень в суборенду немає.

Стартова вартість орендної плати за місяць – 33411 гривень.

Крім того, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Харківській області оголосило аукціон з передачі в оренду нежитлового приміщення № 22 площею 19,8 кв. м першого поверху будівлі підтрибунного простору Південної трибуни стадіону "Металіст". Це приміщення також знаходиться на балансі Державної установи "Харків-Арена".

Стартова вартість оренди на місяць 1946 гривень.

Нагадаємо, що розпорядженням Кабінету Міністрів України №234-р від 11.04.2018 “Про визначення органу управління майновими комплексами та корпоративними правами, конфіскованими за рішенням суду”, віднесено майнові комплекси (рухоме та нерухоме майно, земельну ділянку, товарні знаки), конфісковані у ПАТ "Футбольний клуб Металіст", ТОВ "Металіст Холдинг" і "Металіст-Арена" (власником був Сергій Курченко) до сфери управління Харківської облдержадміністрації.

Розпорядженням Харківської обласної державної адміністрації від 30.05.2018 № 400 балансоутримувачем майнових комплексів та корпоративних прав визначили Управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА.

Розпорядженням Харківської обласної державної адміністрації №67 від 07.02.2020 створено було державне підприємство “Харків-Арена”, якому передали конфісковане майно.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Посуд, постільну білизну, продукти та інше – яку допомогу передали у районі Харкова

Адміністрація Індустріального району продовжує надавати допомогу захисникам та захисницям України. Співробітники адміністрації та її структурних підрозділів, територіального підрозділу ЦНАП зібрали і передали допомогу військовим, які проходять лікування та реабілітацію у військовому шпиталі міста Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Військові отримали посуд, канцелярське приладдя, постільну білизну, рушники, одяг, взуття, засоби гігієни, прання та дезінфекції, продукти харчування, фрукти, консервацію тощо. Крім того, робітники дошкільних навчальних закладів Індустріального району спекли для захисників понад 600 пиріжків.

"Особистий внесок кожного здатен врятувати життя та зігріти турботою тих, хто цього потребує найбільше. Віримо у перемогу, власні сили та у Збройні Сили України!" - зазначили у райадміністрації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися