Яку допомогу можуть отримати харків’яни від Чехії

У міськраді відбулася зустріч із представниками муніципалітету Праги

Представники Харківської міської ради та муніципалітету Праги 2 травня обговорили можливі напрямки співробітництва між містами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Участь у заході взяли перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак, заступник міського голови – керуюча справами виконавчого комітету Харківської міської ради Тетяна Чечетова-Терашвілі, член Празької міської Асамблеї, голова комітету з питань IT Давид Прохазка та радниця міністра з науки, досліджень та інновацій уряду Чеської Республіки Таїсія Кривошей. Під час спілкування учасники домовилися про співпрацю у сферах освіти, розвитку транспорту та ІТ-галузі.

Олександр Новак подякував народу Чехії за підтримку, надану Харкову під час війни, розповів про ситуацію з безпекою в місті, а також окреслив чеським колегам ті сфери, в яких Харків сьогодні найбільше потребує підтримки.

"Попри те, що місто продовжує зазнавати обстрілів, ми працюємо над його відновленням. Готуємо Генеральний план, відновлюємо житлові будинки та інфраструктуру. Ми впевнені, що Харків буде ще гарнішим, ніж був до війни", - зазначив перший віце-мер.

У свою чергу представники муніципалітету Праги передали дрони бійцям харківського 227-го батальйону Сил територіальної оборони. За словами Давида Прохазки, зараз Чехія одностайно підтримує Україну в її прагненні стати повноправним членом Європейського Союзу та готова й надалі допомагати українцям у війні.

"Чехія пишається хоробрістю українських військових та прагненням України відвоювати свою свободу. Зараз у Празі перебуває до 150 тисяч українців, які тікали від війни. Ми намагаємося забезпечити їм належні умови проживання. І, звісно, ми готові допомагати реалізовувати вам ті проєкти, в яких потрібна наша допомога", - наголосив він.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Трагедія на Харківщині забрала життя двох молодих чоловіків

У Харківській області залишається високою мінна небезпека. Учора близько 14:20 в Ізюмському районі між селами Вербівка та Вовчий Яр у полі підірвався трактор. Про це у етері телемарафону повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Двоє цивільних людей отримали поранення. На місці працювали спеціалісти ДСНС.

Пізніше начальник ХОВА надав оновлену інформацію Харківського обласного центру екстреної медичної допомоги, та повідомив, що двоє чоловіків 39 та 47 років, які підірвалися в Ізюмському районі, від отриманих травм загинули.

"На жаль, медики не змогли врятувати їхні життя. Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким загиблих.

Закликаю усіх пам'ятати про високу мінну небезпеку, бути максимально уважними та обережними та не відвідувати ліси, лісосмуги, поля береги водойм та інші потенційно заміновані території", – зазначив очільник області.

Олег Синєгубов також повідомив, що кожен день підсилені піротехнічні підрозділи ДСНС працюють над розмінуванням Харківщини. В цих роботах задіяно більше 250 осіб та більше 100 одиниць спецтехніки. Наразі в області виявлено та знешкоджено майже 66 тис. вибухонебезпечних предметів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися