Харківщина вийшла в лідери – завдяки активній позиції населення

Харківська область серед лідерів реалізації проєкту «Армія відновлення»

Суспільно корисні роботи організовано у 49 громадах усіх 7 районів Харківщини там, де дозволяє безпекова ситуація.

Про це йшлося на нараді з питань працевлаштування та професійного навчання внутрішньо переміщених осіб під головуванням Віцепрем'єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, інформують "Коментарі. Харків".

"Така активна позиція серед місцевого населення та внутрішньо переміщених осіб демонструє готовність і завзятість українського народу до відновлення від наслідків російської збройної агресії. Суспільно корисні роботи ведуться відповідно до потреб територіальних громад", – зазначила заступниця начальника Харківської обласної військової адміністрації Віта Ковальська.

Лише за останній тиждень до програми "Армія відновлення" на Харківщині долучилися майже 1200 осіб. Загалом суспільно корисні роботи виконують 3200 людей, серед яких 187 ВПО.

У переліку робіт – розбори завалів після обстрілів, ремонт і відновлення будівель, пошкоджених внаслідок бойових дій, насамперед об’єктів соціальної інфраструктури, упорядкування сміттєзвалищ, розвантаження та доставка гуманітарної допомоги тощо.

Нагадаємо, до "Армії відновлення" можуть долучитися усі охочі, хто втратив роботу. Для цього необхідно звернутися до найближчої філії обласного центру зайнятості та подати документи. Учасники отримуватимуть заробітну плату та страховий стаж.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Відновлено пряме сполучення між Харковом і двома великими громадами

Завдяки відбудові мосту налагоджено пряме сполучення з Великобурлуцькою та Печенізькою селищними громадами. Міст через річку Тетлега на маршруті Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук полегшує роботу гуманітарних коридорів у східній частині Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Під час бойових дій 26 лютого 2022 року міст було зруйновано. Після деокупації області було влаштовано тимчасову переправу поруч із зруйнованим мостом. Вона могла обслуговувати транспортні засоби вагою до 10 тонн. Вантажному транспорту доводилося використовувати багатокілометровий об’їзд. Наприкінці 2022 року Агентство відновлення розпочало часткову відбудову зруйнованого мосту.

Селища Великий Бурлук та Печеніги знаходяться неподалік кордону з державою-агресором. На початку 2022 року вони потрапили під тимчасову окупацію. Навіть після звільнення громади регулярно страждають від обстрілів росіян. Налагодження якісного сполучення з ними – пріоритет Агентства відновлення, адже до людей мають швидко діставатися рятувальники, лікарі, ремонтні бригади та, звісно, гуманітарні конвої. Частково відновлений міст на дорозі Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук забезпечить якісну логістику з цими громадами та безпечний рух транспорту.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися