Олег Синєгубов розповів, що може бути через декілька місяців на Харківщині

Очільник області повідомив, яка зараз ситуація на Харківщині.

У Харківській області продовжуються роботи з розмінування та відновлення електропостачання на деокупованих територіях. Про це в ефірі "Єдиних новин" розказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Наразі над розмінуванням інфраструктури Харківщини працює близько 270 піротехніків, задіяно 15 одиниць важкої спецтехніки. Уже знешкоджено біля 86 тис. вибухонебезпечних предметів. Сапери ліквідовують по 200-250 мін і нерозірваних боєприпасів щодня, зазначає очільник області.

"Одразу після розмінування розпочинаються роботи з відновлення електропостачання. За останній час ми відновили світло в домівках близько 6 тис. абонентів. Якщо такі темпи відновлення збережуться, за 2-3 місяці світло матимуть мешканці усіх деокупованих територій, окрім тих населених пунктів, що залишаються в зоні постійних бойових дій", – повідомив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 11 травня: ворог б’є з авіації

Протягом минулої доби противник завдав удару з артилерії по місту Вовчанськ Харківської області. Ворожий снаряд влучив на територію приватного домоволодіння, де на той час перебував господар. Чоловік загинув на місці. Також постраждали мирні люди, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог і надалі застосовує тактику терору. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - відбито 39 ворожих атак. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На полігонах республіки білорусь і надалі перебувають визначені підрозділи збройних сил російської федерації.

На Слобожанському напрямку протягом доби ворог обстріляв з мінометів та артилерії населені пункти Ветеринарне, Зелене, Гатище, Зибине та Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаударів по районах населених пунктів Масютівка, Першотравневе та Терни. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Миколаївка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися