На Харківщині про небезпеку оповіщатимуть по-новому

На Харківщину від МКЧХ надійшли нові системи оповіщення

Міжнародний Комітет Червоного Хреста передав для потреб Харківської області 65 систем оповіщення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов подякував представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста за чергову допомогу.

"Постійно працюємо над вдосконаленням системи оповіщення, адже до повномасштабного вторгнення вона насправді була у досить критичному стані. Також дякуємо Міжнародному Комітету Червоного Хреста, зокрема, за генератори, якими вони нас забезпечили. Завдяки цьому обладнанню ми мали стабільне електропостачання і втримали взимку ситуацію на комунальних підприємствах міста та області", – сказав Олег Синєгубов.

Першочергово системи оповіщення спрямують у громади, які найбільше страждають від обстрілів.

"Системи оповіщення будуть розподілені  між населеними пунктами Харківської області, щоб місцеві були проінформовані про небезпеку. Ми й надалі співпрацюватимемо з Харківською ОВА для вивчення потреб у регіоні і за можливістю будемо їх покривати", – прокоментував старший фахівець з фінансово-економічної безпеки МКЧХ Тимур Потєхін.

Нагадаємо, раніше в регіон вже надходило 50 сучасних систем оповіщення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 11 травня: ворог б’є з авіації

Протягом минулої доби противник завдав удару з артилерії по місту Вовчанськ Харківської області. Ворожий снаряд влучив на територію приватного домоволодіння, де на той час перебував господар. Чоловік загинув на місці. Також постраждали мирні люди, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог і надалі застосовує тактику терору. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - відбито 39 ворожих атак. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На полігонах республіки білорусь і надалі перебувають визначені підрозділи збройних сил російської федерації.

На Слобожанському напрямку протягом доби ворог обстріляв з мінометів та артилерії населені пункти Ветеринарне, Зелене, Гатище, Зибине та Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаударів по районах населених пунктів Масютівка, Першотравневе та Терни. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Миколаївка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися