У Харкові прокуратура взялася за перевірки: що виявила

Прокуратура через суд зобов’язала підприємства привести в належний стан споруди цивільного захисту.

Судами задоволено два позови Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова про визнання незаконною бездіяльності суб’єктів господарювання та зобов’язання привести у стан готовності захисні споруди цивільного захисту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України додержання вимог законодавства у сфері використання та забезпечення функціонування об’єктів цивільного захисту набуло пріоритетного значення.

Окружною прокуратурою виявлено низку порушень щодо утримання захисних споруд, які перебувають на балансі підприємств, розташованих у Новобаварському та Холодногірському районах м. Харкова.

Так, у ході перевірок, проведених ГУ ДСНС у Харківській області, встановлено, що укриття, розташовані по пров. Сіриківському та по вул. Конторській у м. Харкові, місткістю 200 та 300 осіб відповідно, не готові для використання за призначенням та підлягають ремонту.

Щодо виявлених порушень органами контролю було складено відповідні приписи. Однак підприємства так і не усунули порушення та не організували безпечне перебування людей в укритті у випадку загроз.

Харківським окружним адміністративним судом та Київським окружним адміністративним судом задоволено позовні заяви окружної прокуратури. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині про небезпеку оповіщатимуть по-новому

На Харківщину від МКЧХ надійшли нові системи оповіщення Міжнародний Комітет Червоного Хреста передав для потреб Харківської області 65 систем оповіщення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов подякував представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста за чергову допомогу.

"Постійно працюємо над вдосконаленням системи оповіщення, адже до повномасштабного вторгнення вона насправді була у досить критичному стані. Також дякуємо Міжнародному Комітету Червоного Хреста, зокрема, за генератори, якими вони нас забезпечили. Завдяки цьому обладнанню ми мали стабільне електропостачання і втримали взимку ситуацію на комунальних підприємствах міста та області", – сказав Олег Синєгубов.

Першочергово системи оповіщення спрямують у громади, які найбільше страждають від обстрілів. "Системи оповіщення будуть розподілені  між населеними пунктами Харківської області, щоб місцеві були проінформовані про небезпеку. Ми й надалі співпрацюватимемо з Харківською ОВА для вивчення потреб у регіоні і за можливістю будемо їх покривати", – прокоментував старший фахівець з фінансово-економічної безпеки МКЧХ Тимур Потєхін.

Нагадаємо, раніше в регіон вже надходило 50 сучасних систем оповіщення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися