У Харківській області ввели зміни до безкоштовних соціальних автобусів

Зміна у русі безкоштовних соціальних маршрутів.

На прохання мешканців Балаклійської громади з 22 травня буде додано нові безкоштовні соціальні автобусні маршрути за підтримки Гуманітарного Фонду для України (UHF) гуманітарна місія "Проліска". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської військової адміністрації.

Автобусний рух відтепер здійснюється за наступним графіком.

 


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині винайшли нову роботизовану машину: кому вона стане у нагоді

Начальник Харківської ОВА 19 травня з робочим візитом відвідав Балаклійську громаду та оглянув машину, яку розробили харківські інженери для знищення ворожої вибухівки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Як зазначив Олег Синєгубов, станом на сьогодні населені пункти Ізюмського району мають щільну засміченість вибухонебезпечними предметами.

За словами начальника ХОВА, сапери щодня працюють над знешкодженням ворожої вибухівки і метр за метром зачищують деокуповані території.

"Аби допомогти піротехнікам, кілька підприємств регіону спільно з обласною військовою адміністрацією, ДСНС, волонтерами та громадськими організаціями об'єдналися і створили машину для розмінування. Поки що цей механізм відтворений у єдиному екземплярі, але вже працює і показує ефективність. Ймовірно, у подальшому він отримає сертифікацію і буде запущений у серійне виробництво, що значно пришвидшить процес розмінування територій області. Пишаємося нашими захисниками, рятувальниками, саперами, винахідниками, волонтерами, людьми, які об'єднуються і спільно працюють на перемогу", – сказав Олег Синєгубов.

Як розповів керівник групи управління розмінуванням у Харківській області Максим Мельник, найбільш забрудненими вибухонебезпечними предметами є території, де проходила лінія бойових зіткнень із ворогом.

За його словами, експериментальна протимінна машина має натискний принцип дії. Вона здатна знешкодити як протитанкову, так і протипіхотну міни, а також так звані "розтяжки".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися