Громади Харківської області стали учасниками міжнародної програми: хто отримає допомогу

У Харківській області підписали меморандум про співпрацю з Програмою USAID DOBRE.

Відповідно до Меморандуму, який 25 травня підписали Харківська обласна військова адміністрація, Харківська облрада та USAID, 12 громад Харківщини стали учасницями Програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, наразі будь-які міжнародні партнерства, донорства та підтримка вкрай важливі для регіону.

"Це та Програма, яка підтримує наші органи місцевого самоврядування, особливо на тих територіях, які значно постраждали від російської агресії. Обговорюємо ті напрацювання і плани розвитку, які ми вже мали до 24 лютого 2022 року. Але зараз будемо їх продовжувати з новим імпульсом. Головне завдання – це відновлення житлового фонду, закладів освіти та охорони здоров'я тощо", – наголосив Олег Синєгубов.

Учасниками Програми DOBRE в Харківській області стали Балаклійська, Великобурлуцька, Вільхівська, Дергачівська, Куп’янська, Липецька, Малинівська, Мереф’янська, Оскільська, Роганська, Старосалтівська і Чугуївська громади. Протоколи про співпрацю з Програмою дійсні до 2025 року.

Керівник Програми USAID DOBRE Брайан Кемпл розповів, що в Україні цей проєкт реалізується з 2016 року. Мета Програми – допомогти територіальним громадам впоратися з викликами, які несе децентралізація, а також скористатися найкращими можливостями, які вона приносить.

"У Харківській області ми співпрацюємо з 12 громадами, 6 з них отримують технічну підтримку і 6 – невідкладну допомогу, пов'язану з війною. Так, учора ми відвідала Чугуївську і Балаклійську громади. Побачили всі проблеми і виклики, з якими ви стикаєтеся. Звісно, я був шокований людськими стражданнями і руйнаціями, які спричинила ця війна", – сказав Брайан Кемпл.

На Харківщині в межах програми DOBRE планують допомогти громадам у розробці програми комплексного відновлення територій, провести незалежну оцінку пошкодженого нерухомого майна та комплексні оцінки закупівельного процесу тощо.

Раніше USAID уже доставили генератори для 7 громад регіону: Дворічанської, Шевченківської, Курилівської, Вільхуватської, Кіндрашівської, Петропавлівської та Циркунівської.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 26 травня: окупанти ведуть наступ та б’ють авіабомбами

Сьогодні вночі російські терористи завдали чергового ракетного та авіаційного ударів “шахедами” по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися